Afleveringen PIEN.TV te zien op RTV Stichtse Vecht

maandag 29 oktober 2018 13.32 uur | laatst gewijzigd: maandag 29 oktober 2018 12.42 uur | auteur: Robbert Oelp

Met ingang van 1 november 2018 gaat RTV Stichtse Vecht de afleveringen van PIEN.TV uitzenden. Televisie voor vrouwen van deze tijd. Vrouwen die werk/carrière en gezin combineren. PIEN.TV wordt gepresenteerd en geproduceerd door de in Loenen wonende Pauline van Aken.

Pauline van Aken
Pauline van Aken is geen onbekende in de mediawereld. Ze was eerder presentatrice voor diverse SBS6 programma's (waaronder Hart van Nederland) en was vanaf 1996 de stem van Kindernet en later Nick Junior. Ze begeleidt presentatoren voor landelijke omroepen en helpt managers bij het verbeteren van hun presentatietalenten. Pauline heeft vier communicatie- en presentatieboeken op haar naam staan.

PIEN.TV
Volledig onafhankelijk en zelfstandig produceert en presenteert Pauline afleveringen en vlogs voor PIEN.TV. Pauline van Aken over de keuze voor televisie voor vrouwen van deze tijd: 'Het is niet meer dan logisch dat veel vrouwen, in onze maatschappij, het geregeld druk hebben en moe zijn. Hierdoor komt het voor dat vrouwen uitgeput raken, het overzicht kwijt zijn, of erger nog… een burn out oplopen. Een steuntje in de rug is dan erg fijn. PienTV biedt inzichten en eenvoudige handvatten, die helpen om je batterijen op te laden. Een goede basis voor een gezond en gelukkig leven.'

Samenwerking met RTV Stichtse Vecht
Vanaf 1 november 2018  gaat de lokale media-instelling van Stichtse Vecht de afleveringen van PIEN.TV uitzenden op TV, website en sociaal media. Robbert Oelp Hoofdredacteur RTV Stichtse Vecht over de samenwerking: 'Naast door vrijwilligers gemaakte content staan we open voor externe producties die gemaakt zijn door inwoners of organisaties uit Stichtse Vecht. Toen Pauline mij benaderde voor samenwerking, hoefde ik na het zien van de afleveringen niet lang na te denken.' Pauline van Aken: 'In mijn omgeving kreeg ik het advies om met RTV Stichtse Vecht contact op te nemen om het bereik van onze afleveringen lokaal te vergroten. Het doel van PIEN.TV is om vrouwen te inspireren. Ik vind het tof dat mijn eigen lokale omroep ons die mogelijkheid geeft.'

Afleveringen en vlogs
In de eerste reeks van afleveringen staan de levens van Pauline de Wilde en Judith Peereboom centraal. De afleveringen worden vervolgd door een reeks van vlogs die gebaseerd zijn op dezelfde thematiek. De afleveringen zijn vanaf 1 november 2018 te zien op TV (Ziggo kanaal 44 en Caiway kanaal 12), website (RTV Stichtse Vecht) en Facebookpagina (@RTVSV). Meer informatie over PIEN.TV is vinden op www.pien.tv.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES