[Update] Bakkerij Olink gesloten - bedrijf failliet

donderdag 01 november 2018 16.14 uur | laatst gewijzigd: donderdag 01 november 2018 16.16 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Bakkerij Olink met vestigingen in Maarssen en Breukelen is failliet verklaard. De curator voert gesprekken met partijen over een overname. Een doorstart wordt niet uitgesloten. Al voor het faillissement werd uitgesproken, werden er over overname gesprekken gevoerd. De eigenaren hebben het faillissement zelf aangevraagd.

Eerder bericht
De deuren van de twee vestigingen van Bakkerij Olink zijn gesloten. Via de webshop kunnen er geen bestellingen worden geplaatst en het bedrijf is niet bereikbaar. Bakkerij Olink meldt op haar website: 'In verband met privé omstandigheden is onze winkel tijdelijk gesloten en kan er ook niet online worden besteld.' Ook op de winkeldeur in Maarssen worden klanten verrast dat het bedrijf gesloten is. Van verschillende bronnen hebben we vernomen dat de situatie met de solvabiliteit en liquiditeit van het bedrijf te maken heeft. Het management was vandaag niet bereikbaar om op het gerucht te reageren. Personeelsleden zouden vandaag geïnformeerd zijn over de huidige situatie. Het bedrijf opende in februari 2016 naast Maarssen een vestiging in Breukelen. Het bedrijf eindigde bij de landelijke oliebollentest van het AD structureel op hoge plaatsen. In 2012 kreeg het bedrijf landelijke bekendheid door de AD oliebollentest te winnen. Beide vestigingen zijn op dit gesloten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES