Woensdag 14 november: informatieavond SPARK in dorpshuis Nigtevecht

dinsdag 06 november 2018 09.29 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 06 november 2018 09.31 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Sculpturen Project Amsterdam-RijnKanaal (SPARK) is een particulier initiatief van de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer. Kuijer wil zes monumentale beelden plaatsen langs het Amsterdam-Rijnkanaal, waarvan één in Nigtevecht. Kuijer presenteert zijn initiatief op woensdagavond 14 november in het dorpshuis van Nigtevecht.

Markante kunstroute
SPARK is een uniek project. De beelden zijn gepland bij zes waterkruisingen van het kanaal met een andere grote vaarweg. Zo worden Amsterdam, Stichtse Vecht, Utrecht West en Utrecht Zuid, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede via een markante kunstroute aan elkaar verbonden. Alle beelden zijn gebaseerd op een cilindervorm en worden uitgevoerd in staal. De beelden worden door Kuijer speciaal gemaakt voor iedere locatie en verbinden zich telkens op een andere manier met het bijzondere karakter van de plek. Dat geldt ook voor het beoogde beeld in Nigtevecht.

In gesprek
Ruud Kuijer is met zowel Rijkswaterstaat als met Provincie Utrecht en de betrokken gemeenten in gesprek over de mogelijkheden zijn initiatief te realiseren. Graag betrekt hij in dit stadium ook al inwoners van de betreffende gemeenten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over SPARK? U bent van harte welkom bij de presentatie van Ruud Kuijer op woensdagavond 14 november aanstaande in het dorpshuis van Nigtevecht. Inloop vanaf 19.30 uur, presentatie van 20.00 tot 21.00 uur. Bent u 14 november niet in de gelegenheid om te komen? Bekijk dan het model van het beoogde beeld in de bibliotheek van Breukelen tot 30 november of, aansluitend, in de bibliotheek van Loenen tot 21 december.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES