Regionieuws: Grote RTL-show 'Open het Bos' voor nieuw bos bij Haarzuilens

donderdag 17 september 2015 08.23 uur | laatst gewijzigd: donderdag 17 september 2015 07.28 uur | auteur: Robbert Oelp

Op zondag 27 september presenteren Angela Groothuizen en Beau van Erven Dorens de grote tv-actie ‘Open het Bos’. Samen met heel Nederland gaan zij de uitdaging aan om een nieuw bos met uiteindelijk 70.000 bomen van Natuurmonumenten te planten bij landgoed Haarzuilens, vlakbij Utrecht. Het publiek wordt opgeroepen een eigen boom te kopen.

Angela: ‘De natuur is van groot belang en de bossen zijn de longen van onze aarde. Daarom zet ik me graag in om zoveel mogelijk bomen voor een nieuw bos te verkopen. Juist ook voor onze kinderen.   Ik verheug me ook enorm op de samenwerking met Beau, want we vullen elkaar goed aan.’

Veel bekende Nederlanders werken mee aan deze actie, onder wie Nick & Simon, Tineke Schouten, Nicolette Kluijver, Joris Linssen, Ruud Feltkamp, Racoon en Trijntje Oosterhuis. Er is een speciaal belpanel gecreëerd van artiesten met een toepasselijke achternaam, zoals Ramon Beuk, Marjan Berk, Marc van der Linden, Inge Ipenburg en Evelyn Struik.

Natuurmonumenten wil met de tv-actie aandacht vragen voor de natuur in Nederland. Boswachter Hanne Tersmette: ‘Nederland wordt steeds drukker, dus het groen in ons land wordt vooral in de randstad steeds schaarser.  We willen dat de natuur de ruimte krijgt en dat zoveel mogelijk mensen daarvan kunnen genieten. Steeds meer mensen wonen in de stad en juist daar is groen onmisbaar. Want natuur zorgt niet alleen voor een fijne en veilige leefomgeving, maar maakt je bovendien gezonder.’ De natuurorganisatie zet zich samen met het Nederlandse publiek en bedrijfsleven in voor meer natuur in de stad. Dat doet zij door het groen in steden te verbeteren, maar ook door het uitbreiden, het aanleggen van en ontsluiten van natuurgebieden bij de stad. 

Een voorbeeld hiervan is het Parkbos bij landgoed Haarzuilens, waar 70.000 bomen worden geplant. Tijdens het tv-programma ‘Open het Bos’ kan het Nederlands publiek voor € 25,- een boom in dit toekomstige recreatiebos kopen. De TV-actie is de kick-off van een landelijke campagne van Natuurmonumenten. Men kan bij het kopen van een boom een eigen boomsoort kiezen en de boom met de boswachter komen planten tijdens de Boomplantdagen op 5, 6, 7 en 8 november. Zo hoopt Natuurmonumenten niet alleen de natuur te helpen, maar ook het groen in de buurt te brengen én te houden voor Nederlanders in het stedelijk gebied.

Open het Bos
RTL 4
Zondag 27 september vanaf 17.00 uur
Angela Groothuizen en Beau van Erven Dorens  

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES