Presentatie Coöperatieve vereniging voor 2e jeugd 't Kampje

donderdag 17 september 2015 12.26 uur | laatst gewijzigd: donderdag 17 september 2015 14.11 uur | auteur: Robbert Oelp

Verzorgingstehuis 't Kampje in Loenen aan de Vecht krijgt een 2e jeugd. Habion, Zorggroep De Vechtstreek en gemeente Stichtse Vecht hebben eerder de handen ineengeslagen om te onderzoeken hoe woonzorgcentrum ’t Kampje in Loenen aan de Vecht toekomstbestendig kan worden vernieuwd. De oplossing is gevonden in een multifunctioneel gebouw waar naast de zorg voor ouderen ook voorzieningen in het gebouw zijn gevestigd.

De uitvoering van de 2e jeugd van het Loenense verzorgingshuis wordt in 2016 daadwerkelijk gerealiseerd. Het verzorgingshuis zal een bijzondere metamorfose tegemoet gaan. Voorzieningen zoals een bibliotheek, een fysiotherapeut en de mogelijkheid om gezamenlijk te koken doet zijn intrede in ’t Kampje. Het verzorgingshuis krijgt daarmee een 2e jeugd en kan op die manier behouden blijven voor Loenen aan de Vecht.

Tijdens de gangmakersdag van 16 september werd de coöperatieve vereniging 't Kampje-Plus voorgesteld. Deze coöperatieve vereniging bestaat uit een groep betrokken inwoners uit Loenen aan de Vecht en omgeving die de ouder wordende mens de mogelijkheid wil bieden om op een plezierige en veilige manier in ’t Kampje te wonen. Ze zit aan tafel wanneer beslissingen omtrent 't Kampje worden genomen en hebben een onafhankelijke kijk op zaken. 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES