RTV Stichtse Vecht

Vreelandse Mieke Hoek lijsttrekker 50PLUS statenverkiezingen Utrecht

Mieke Hoek uit Vreeland is voor de politieke partij 50PLUS lijsttrekker bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Utrecht. Die worden in maart 2019 gehouden. Met een overgrote meerderheid (28-8) is Mieke Hoek in de ledenvergadering van zaterdag 10 november aangewezen als eerste op de kandidatenlijst van 50PLUS. Als nummer 2 op de kandidatenlijst benoemden de leden Hedwig de Groot uit Loenen aan de Vecht. Zij is thans voor de partij in de Utrechtse Provinciale Staten commissielid met de portefeuilles mobiliteit, milieu en economie (MME). (Archieffoto RTV Stichtse Vecht). De Provinciale Statenverkiezingen worden woensdag 20 maart 2019 gehouden.

Als bewaarheid wordt wat de afdeling Utrecht van 50PLUS nastreeft, dan wordt Henk van de Mheen uit Bunschoten de derde vertegenwoordiger namens de partij in de Utrechtse Provinciale Staten. Van de Mheen was van  maart 2006 tot maart 2014 raadslid in die gemeente.

Drie zetels
De afdeling Utrecht van 50PLUS acht het mogelijk dat de partij tenminste 3 zetels behaalt bij de Statenverkiezingen in maart 2019. Mieke Hoek (foto) is al bijna 8 jaar voor 50PLUS lid van Provinciale Staten. Zij kan intussen bogen op ruime ervaring. Het is haar voornemen om na een derde zittingsperiode haar functie over te dragen aan een ander. Die kan zou zich in de komende periode kunnen inwerken.