Première van podium Buitenplaats Doornburgh met matineevoorstellingen

donderdag 22 november 2018 08.14 uur | laatst gewijzigd: donderdag 22 november 2018 08.18 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen start met de programmering van voorstellingen op het snijvlak van kunst en wetenschap. In november en december treden onder meer zangeres Leoni Jansen, performer Johan Fretz en wetenschapper Suzanne Dikker op in de voormalige kapel van Doornburgh, een plek met een unieke sfeer. De voorstellingen op zondag bieden een totaalervaring, met na afloop van de voorstelling een diner bij restaurant DeZusters.

Voorstellingen op een unieke locatie
Buitenplaats Doornburgh is sinds eind september geopend voor publiek. Met de tentoonstellingen, restaurant DeZusters en de prachtige natuur heeft de buitenplaats inmiddels al veel bezoekers mogen verwelkomen. De kapel van Doornburgh biedt vanaf nu ieder weekend een podium aan voorstellingen op het snijvlak van theater, muziek, vertelkunst en wetenschap. De historie en architectuur van de voormalige priorij zorgen daarbij voor een uniek decor.

Op zondag kunnen bezoekers de avond compleet maken met een 5-gangendiner bij restaurant DeZusters. Chefs Leon Mazairac, Roy Wiggers en Niels van Zijl nemen hun gasten mee op een culinaire reis door de priorij. De chefs koken een vast, uitgebreid vijfgangendiner met lokale producten volgens het ‘table d’hôtes’-principe.

Programma
Zondag 18 & 25 november
Jan van den Berg & Jacq Palinckx – Oerknal Variaties
In Oerknal Variaties spelen Jan van den Berg en Jacq Palinckx een gedachten– en klankenspel met de vraag ‘wanneer en hoe iets begint’: dingen, mensen, liefde, het heelal.

Zondag 2 december
Margo van de Linde - Me, the Beguines and the Communion
In haar one-woman show Me, the Beguines and the Communion haalt Margo van de Linde herinneringen op aan de vrouwen die zij heeft leren kennen. (Let op: voorstelling in NL/EN)

Zondag 9 december
Leoni Jansen & Govert Schilling - Starry, Starry Night
Starry, Starry Night is een voorstelling met de kennis en vertelkunst van Govert Schilling, gecombineerd met de muziek van Leoni Jansen.

Zondag 16 december
Johan Fretz - De Zachtmoedige Radicaal
In zijn voorstelling De Zachtmoedige Radicaal neemt Johan Fretz het publiek mee naar Suriname, in een innemend reisverhaal.

Zaterdag 22 december
Suzanne Dikker - Op dezelfde golflengte
In Op dezelfde golflengte verkent onderzoeker Suzanne Dikker de neurowetenschappelijke basis van sociale interactie en relaties.

Zondag 23 september
Daphne de Bruin - Maria de Proloog en Jezus de Epiloog
In Maria de Proloog en Jezus de Epiloog werpt theatermaker Daphne de Bruin een heel nieuw licht op het Kerstverhaal, in een voorstelling met haar eigen zoon Jimmie Feld.

Reserveren & prijzen
Reserveer via www.buitenplaatsdoornburgh.nl (voorstelling a € 15) of www.dezusters.nl (diner a € 60 incl. drankarrangement).

Tijden
17.00: ontvangst
17.30: start voorstelling
18.30: einde voorstelling / start diner

Na aanvang geen toegang tot voorstelling

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES