VV Maarssen 1 nieuwe koploper na achtste winst op rij

maandag 26 november 2018 10.37 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 27 november 2018 09.28 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen heeft er lang op moeten wachten, maar na de winst zaterdag op Buitenboys en het gelijke spel van Nita, passeerde Maarssen eindelijk de taaie Nitanen op de ranglijst en staan de mannen bovenaan in de 3e klasse C.

Voor de staf was er na de prima overwinning tegen Hilversum weinig reden om de opstelling aan te passen. De enige noodgedwongen wijziging was de vervanging van Marc van Rees door Arnoud Schonis. Van Rees moest werken en Schonis kwam juist weer terug van werkverplichtingen in het buitenland.

VV Maarssen wilde de klus tegen Buitenboys snel klaren en schoot uit de startblokken. Binnen vier minuten stond de 1-0 op het bord. Weer was het Sven van Vuuren die een vrije trap binnenschoot. Maarssen ging daarna echter gemakzuchtig spelen en de jonge ploeg uit Almere kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Maarssen moest attent blijven en haalde het niveau van de week ervoor niet

Na de rust een gemotiveerder Maarssen, en de bedoelingen waren duidelijk. De aftrap ging direct vooruit en voordat Buitenboys in positie stond, lag de bal al in het net. Doelpuntenmaker Van Vuuren mocht daarna gaan douchen en werd vervangen door Wesley van Zoolingen, die weer hersteld is van een hamstringblessure.

Aanvoerder Eddy Vorm gooide kort daarna de wedstrijd definitief in het slot en rondde een fraaie solo met overtuiging af. Net voor deze 3-0 moest keeper Marco Schreijer nog een keer handelend optreden, maar verder liet Maarssen het niet meer komen.

Hilversum herstelde zich van de nederlaag bij Maarssen en OSM moest het bezuren met een 9-0 uitslag. Nita kwam echter niet verder dan 1-1 en daardoor is Maarssen op doelsaldo nu koploper. Volgende week spelen de nummers twee en drie (Hilversum en Nita) tegen elkaar en gaat nummer 1 Maarssen naar de nummer vier, Laren. VV Maarssen zal het nog lastig genoeg krijgen om de zwaarbevochten koppositie vast te houden...

Op de foto:
'Pupil van de Week' Duco Lodder met de centrale verdedigers Ferdi Vrede en Ricardo Bakker.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES