Zilver voor Maarssense Kyra op Nederlands Kampioenschap Karate

maandag 26 november 2018 10.49 uur | laatst gewijzigd: maandag 26 november 2018 09.52 uur | auteur: Rob van Vegchel

De Maarssense Kyra Wapperom (18) heeft dit weekend een zilveren medaille behaald bij het Nederlands Kampioenschap karate in Zoetermeer. In de categorie dames onder 21 jaar tot 68 kilogram hoefde ze alleen de deelneemster uit Rotterdam voor zich te dulden.

Kyra, die uitkomt voor Choku uit Zaandam maar woonachtig is Maarssen startte dit weekend voor het eerst in een nieuwe categorie. Waar ze voorheen uitkwam in de klasse tot 61 kilogram maakte ze nu voor het eerst de overstap naar de klasse tot 68 kilo.

Ondanks dat ze in eerdere jaren al vaker het podium wist te halen was het dus afwachten wat dit weekend zou gaan brengen. Ze presteerde echter boven verwachting en wist haar eerste partijen overtuigend te winnen. Alleen in de laatste partij moest ze haar meerdere erkennen in Alyssa van Wijgerden die al meerdere jaren in deze categorie uitkomt.

Al met al een fantastische prestatie waar Kyra dan ook zeer tevreden mee is. Volgend weekend staat de ‘battle of the teams’ op het programma, een internationaal toernooi waar Kyra namens haar club Choku zal uitkomen in het dames senioren team.

Op 15 december neemt ze deel aan het internationale Serie A toernooi in Venetie, wederom in de klassen onder 21 tot 68 kilogram. We hopen dat Kyra deze mooie prestatie op deze toernooien een vervolg kan geven.

Foto’s JH Fotografie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob van Vegchel via: robvanvegchel@rvws.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES