Bruidspaar Den Hertog-Sluiter uit Nieuwer ter Aa 60 jaar getrouwd

maandag 26 november 2018 16.31 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 november 2018 08.13 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Chris en Christine Den Hertog-Sluiter gaf elkaar 60 jaar geleden op 25 november het jawoord. Maandag 36 november kregen zij bezoek van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt die het bruidspaar kwam feliciteren met een mooie bos bloemen.

Christine Sluiter kwam oorspronkelijk uit Leiden, maar is later naar Steenwijk verhuisd.  Achteraf was dat maar goed ook, want tijdens de Tweede Wereldoorlog moest men in Leiden bloembollen eten, terwijl er in Steenwijk volop eten was. Chris den Hertog zat in Steenwijkerwold (bij Steenwijk) in militaire dienst. Zijn opa had hier een kennis wonen en vroeg hem daar eens langs te gaan om de groeten te doen. Toen Chris deze kennis de groeten van opa ging brengen, was daar Christine Sluiter met haar zus ook op visite. Chris werd uitgenodigd om ook bij Christine een keer op de koffie te komen. Vele kopjes koffie later, kregen ze verkering. Eenmaal getrouwd kreeg het paar 6 kinderen en nu hebben ze ook nog 22 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen. Het btruidspaar heeft altijd in Nieuwer ter Aa gewoond.

Chris den Hertog is in zijn werkzame leven in het aannemersbedrijf van zijn vader en broers terecht gekomen in Nieuwer ter Aa. Hij heeft het bedrijf later  samen met een neef en 2 broers overgenomen. Zijn vrouw had haar handen vol aan het huishouden en de kinderen.Naast het werken in zijn eigen bedrijf., was Den Hertog 20 jaar diaken in de kerk.

Aan het begin van hun huwelijk ging het gezin Den Hertog vaak met de tent op stap. Daarna kocht Chris samen met een broer een stuk bos in de Achterhoek,  groot genog om er 2 caravans neer te zetten. Er werd een schuur bijgebouwd en een waterpomp geplaatst. Op deze plek hebben ze met veel plezier ongeveer 20 jaar hun vakanties doorgebracht. Nadat het stuk bos was verkocht, werden de vakantie in Zeeland (Achterkerk bij Domburg) doorgebracht.

Chris deb Hertog houdt van wandelen en zwemmen. Hij heeft op 15 oktober 2018 zelfs nog in De Aa gezwommen. Zijn vrouw hield altijd erg van lezen.

Het bruidspaar viert de bruiloft niet meer zo uitgebreid als toen ze 50 jaar getrouwd waren. Dit keer vieren ze het met alleen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Foto: Wil Vollema

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES