Regionieuws: De Pyramide van Austerlitz dit jaar al 50.000 keer beklommen!

maandag 26 november 2018 17.30 uur | laatst gewijzigd: maandag 26 november 2018 17.31 uur | auteur: Landschap Erfgoed

Afgelopen zondag was het zover: de Pyramide van Austerlitz werd voor de 50.000ste keer beklommen!

“We hoopten dat het zou lukken om in dit jubileumjaar het recordaantal van 50.000 bezoekers te halen op deze bijzondere plek. En dat is gebeurd! Dankzij de mooie zomer en het goede najaar was het zelfs vandaag al zover!” aldus Hennie Heuff, coördinator vrijwilligers van de Pyramide van Austerlitz.

De familie Halfschepel uit Bilthoven meldde zich rond half 2 bij het loket. Vader Hein kocht een kaartje voor zichzelf en zijn kinderen Mads en Mare. Nadat ze de Pyramide hadden beklommen ontvingen ze, in aanwezigheid van een Franse soldaat in uniform en een soldaat met trompet, een pakket met wat lekkers, een kinderboek (Het Raadsel van de Pyramide) en leuke informatie over de Pyramide van Austerlitz. De kinderen kregen na de beklimming ook nog een heus klimdiploma! 

Het is prachtig dat zo veel mensen dit bijzonder monument uit de Franse Tijd weten te vinden en dat zij bereid zijn om een bijdrage te betalen voor de toegang. Met de opbrengst van de entreegelden onderhouden we het monument. We krijgen, ondanks dat het een Rijksmonument is, geen subsidie voor het onderhoud. De voorbereidingen voor de onderhoudswerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Binnenkort zal dat ook zichtbaar zijn.

Mocht u het monument ook willen bezoeken, dan bent u van harte welkom op zondagen van 12:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om mee te doen in ons team? Meldt u dan aan als vrijwilliger!

Nieuwe vrijwilligers
Om alle bezoekers te kunnen blijven ontvangen bij de Pyramide van Austerlitz zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Vindt u het leuk om het verhaal van dit unieke monument levend te houden? Meld u dan aan als vrijwilliger! Meer informatie vindt u op www.landschaperfgoedutrecht.nl (onder vrijwilligerswerk).

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES