GroenLinks: 'Stop met commerciële vuurwerkshows in Stichtse Vecht'

donderdag 29 november 2018 12.38 uur | laatst gewijzigd: donderdag 29 november 2018 12.54 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Door middel van het stellen van vragen aan het college van B&W laat GroenLinks Stichtse Vecht blijken te willen stoppen met commerciële vuurwerkshows zoals bijvoorbeeld jaarlijks bij tuincentrum Vechtweelde wordt georganiseerd.

Toelichting
GroenLinks in een toelichting bij de technische vragen aan het college: 'Deze show heeft voor mens en huis- en landbouwdieren in de directe omgeving nadelige effecten (geluid, luchtverontreiniging, stress) maar heeft ook impact op de omgeving. Vechtweelde grenst aan belangrijke natuur – en stiltegebieden (Bethunepolder en het stiltegebied van de Maarsseveense plassen). De show heeft louter commerciële doeleinden, geen maatschappelijk doel.'

Heroverweging
De partij wil dat het college een heroverweging maakt ten opzichte van eerdere jaren en de mogelijkheden onderzoekt om te stoppen met dit soort shows in Stichtse Vecht. Ook wil de partij meer duidelijkheid over het besluitvormingsproces, de rol van de gemeente en de informatievoorziening naar omwonenden.

Jaarlijkse vuurwerkshow
Op zaterdag 15 december wordt om 19.00 uur de show op het terrein van Vechtweelde georganiseerd. De show trekt ieder jaar veel vuurwerkliefhebbers die benieuwd zijn naar nieuwe toppers uit het vuurwerkassortiment. De show wordt afgesloten met een spectaculaire eindshow.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES