Koninklijke onderscheiding voor postcommandant Herman Lokhorst uit Breukelen

maandag 03 december 2018 10.24 uur | laatst gewijzigd: maandag 03 december 2018 10.28 uur | auteur: Gemeente Stichtse Vecht

Herman Lokhorst, inwoner van Breukelen, ontving op zaterdag 1 december een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten bij de brandweer Breukelen. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie in de brandweerkazerne aan de Brouwerij te Breukelen.

De Koninklijke onderscheiding behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wordt uitgereikt door Yvonne van Mastrigt, burgemeester van Stichtse Vecht.

Achtergrondinformatie gedecoreerde H. M. (Herman) Lokhorst
·        In 1981 begon Herman Lokhorst als brandweervrijwilliger in zijn geboorteplaats Loenen aan de Vecht.
·        Sinds 1988 was hij brandweervrijwilliger in Breukelen.
·        In 2003 werd hij postcommandant van de vrijwillige brandweer Breukelen.
·        Zijn optimisme, doorzettingsvermogen en daadkracht hebben ertoe bijgedragen dat de brandweerpost Breukelen is zoals die moet zijn. Een professioneel en enthousiast team dat dag en nacht klaar staat voor de brandveiligheid van de Breukelse gemeenschap en omgeving.
·        Daarnaast was hij mede oprichter van de CPJ en van de Vereniging Vrijwillige brandweer Breukelen.
·        Ook heeft hij zich vele jaren ingezet als vrijwillig instructeur op de Vechtsebanen om de jeugd te leren schaatsen.
·        Herman Lokhorst heeft met gevaar voor eigen leven langdurig bij nacht en ontij een wezenlijke en belangrijke bijdrage geleverd aan de (brand)veiligheid in Breukelen en daarbuiten.

Foto: Aart Reitsma 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES