Alweer zilver voor Kyra Wapperom op Internationaal karatetoernooi

maandag 03 december 2018 10.29 uur | laatst gewijzigd: maandag 03 december 2018 10.31 uur | auteur: Rob van Vegchel

Na haar tweede plaats op het NK Karate vorige week heeft de 18 jarige Kyra Wapperom uit Maarssen dit weekend wederom een goede prestatie neergezet.

In een internationaal bezet toernooi in Rotterdam wist ze wederom beslag te leggen op de tweede plek. Dit keer samen met haar teamgenoten van haar club: Choku.

Dit weekend vond in de hal van Topsport Rotterdam de Battle of the Teams plaats. Een karatetoernooi waar niet individueel maar in teams van drie wordt gestreden om de overwinning. Het team dat na drie wedstrijden de meeste punten heeft gescoord gaat door naar de volgende ronde.

Kyra deed met haar jonge teamgenoten mee bij de Senioren dames en wist het met haar team te schoppen tot de finale, onder andere door een Engels selectieteam uit te schakelen. In de finale mocht ze met haar team aantreden tegen Fighting Nabil uit Amsterdam.

Helaas bleek dat de dames van Choku net niet opgewassen waren tegen de ervaren Amsterdammers. Al met al wederom een mooie prestatie van Kyra en haar team. Over twee weken vindt de laatste wedstrijd van dit jaar plaats, Kyra strijdt dan in Italie bij Venetie mee om de Venice Cup.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES