Eerste uitoverwinning Maarssen-vrouwen bij Buitenveldert

dinsdag 04 december 2018 10.21 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 04 december 2018 10.27 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft de eerste uit-overwinning van het seizoen geboekt. In Amsterdam werd Buitenveldert VR2 met 0-3 verslagen. Grote vrouw aan Maarssen-kant was Sharona Abels, die met een wereldgoal de 0-2 voor haar rekening nam. Het betekende de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden, waardoor de ploeg van Marcel van Dijk nu stevig op de tweede plaats staat.

Na de puike overwinning van vorige week op Rigtersbleek, moest Maarssen vandaag op bezoek bij de nummer laatst op de ranglijst, Buitenveldert. Onderschatting ligt dan al gauw op de loer, maar Maarssen was gewaarschuwd want twee weken geleden won dit Buitenveldert verrassend met 2-0 van Someren, de nummer drie op de ranglijst.

In een winderig decor werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Maassen het niet cadeau zou krijgen. De Amsterdamse dames kleunden er stevig in en aan niets viel af te lezen dat dit de hekkensluiter van de Hoofdklasse was. De wedstrijd ging gelijk op, met vooral veel strijd en niet al te goed voetbal. Voor beide doelen viel dan ook weinig te beleven.

Centrale verdedigster Nico Schat stak ver in de eerste helft na een goed opgezette aanval de middenlijn over en bediende Marieke Baas op maat. Die zag de keepster voor haar doel staan en verschalkte haar met een prachtige boogbal: 0-1. Het was meteen haar laatste actie, want drie minuten later mocht ze douchen van de coach. Gescoord werd er niet meer voor de rust, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

Na de rust was het binnen de minuut raak voor Maarssen. En hoe! De bal belandde na een ingooi voor de voeten van Sharona Abels, die hem in één keer op haar pantoffel nam en vanaf zo'n twintig meter stijf in de kruising joeg. Wat een goal! De thuisploeg gaf hierna nog niet op en bleef er vol voor gaan. De kansen waren echter voor Maarssen, dat in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam. In de 64e minuut viel de definitieve beslissing. Topscorer Tanja van Gog schoot haar dertiende goal van het seizoen binnen, uit een corner van Cynthia Buis: 0-3! Die 0-3 was tevens de eindstand.

Bekijk de videobeelden van deze wedstrijd, inclusief de wereldgoal van Sharona Abels...

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES