Nieuwe heester voor het goede doel

donderdag 06 december 2018 18.39 uur | laatst gewijzigd: donderdag 06 december 2018 17.40 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Gerard van Buiten uit Maarssenbroek ontdekte in het openbaar groen een bijzondere heester. Als plantenkenner vermoedde hij dat het een toevallige afwijkende vorm betrof van een vaker in tuinen en openbaar groen toegepaste heester, de Clerodendron trichotomum. In het Nederlands wordt de heester kansenboom genoemd.

De heester staat in gemeentelijke grond en de eigenaar is degene die het recht heeft om deze nieuwe soort of eigenlijk nieuwe variëteit te (laten) vermeerderen en op te kweken en er een kwekersrecht op te laten vestigen. Gerard van Buiten heeft de gemeente gevraagd dit recht aan hem af te staan en de royalty’s te besteden aan een goed doel.

Vrienden van Gerard, oud-inwoner van Maarssen Jordi Bosch en zijn vrouw Ria, zijn vanuit de Stichting Shailoh een opvang gestart voor kinderen in Lima in Peru. Zijn idee: wellicht biedt deze prachtig bloeiende kansenboom een mooie kans voor de opvang van kansloze kinderen uit de sloppenwijken van Lima.

Het college heeft de ontdekker de gevraagde toestemming verleend onder de voorwaarde dat de eventuele inkomsten ten goede komen aan het voorgestelde doel.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES