VV Maarssen VR1 ondanks thuisnederlaag als nummer 2 de winterstop in

dinsdag 11 december 2018 10.23 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 december 2018 09.27 uur | auteur: VV Maarssen

VV Maarssen VR1 heeft zondag op eigen veld met 2-3 verloren van Nooit Gedacht. De ploeg van coach Marcel van Dijk kwam binnen het halfuur met 2-0 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch ging het daarna mis, waarbij het geluk ook niet mee zat. Ondanks de nederlaag gaat Maarssen als nummer 2 op de ranglijst de winterstop in.

Na de fraaie zege van vorige week op Buitenveldert, stond zondag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma, tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Net als Maarssen promoveerde Nooit Gedacht afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse. Hierin draait het vooralsnog uitstekend.

Bij VV Maarssen VR1 keerde Anne Vroege terug in de selectie. Zij mocht meteen in de basis starten, net als Marjolein Verkruijsse en Lisanne de Weert. De weersomstandigheden waren zwaar te noemen op Sportpark Daalseweide. Er stond een stevige wind met af en toe flinke hoosbuien er tussendoor. Maarssen trapte af met de wind mee en opende sterk. In het eerste kwartier waren er goede schietkansen voor Marieke Baas en Linda van der Meijden en kwam Marjolein Verkuijsse net een teenlengte tekort in het strafschopgebied na een voorzet van Tanja van Gog.

In de 16e minuut viel alsnog de verdiende openingstreffer. Een fraai opgezette aanval eindigde in de voeten van Anne Vroege. Eerst zette ze goed haar kont erin bij haar eerste tegenstandster, vervolgens stuurde ze de volgende het bos in met een fraaie schijnbeweging, waarna ze de keepster ook kansloos liet met een schuiver in de verre hoek: 1-0!
Maarssen werd daarna sterker en sterker. In de 29e minuut kwam Maarssen enigszins gelukkig op 2-0. De ploeg kreeg een vrije trap te nemen op zo'n 30 meter van het doel. Nico Schat ging er achterstaan en haar als voorzet bedoelde bal vloog zomaar over de keepster heen. De wind speelde hier wellicht ook een rol in: 2-0!

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Maarssen, aangezien de bezoekers ook nauwelijks op de helft van Maarssen waren geweest. Tot daar de 32e minuut was. De linksbuiten van Nooit Gedacht werd met een fraaie steekbal alleen voor keepster Sanne van Impelen gezet. Die wist fraai te redden, maar in de rebound raakte Nikita Theteroglou de bal maar half. Zodoende kon de spits hem alsnog binnentikken (2-1). Vijf minuten voor de rust kwam Nooit Gedacht zelfs op gelijke hoogte. Bij een lange bal werd niet goed geanticipeerd op de afvallende bal, waarna hij voor de voeten viel van de nummer 9. Die bedacht zich geen moment en schoot hem vanaf 20 meter over keepster Van Impelen heen: 2-2. Vlak voor de rust leek Maarssen de 3-2 te maken, maar de goal werd afgekeurd door scheidsrechter Bode. Gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen met een 2-2 stand de rust ingingen.

Na de rust kwam Maarssen al snel op achterstand. In de 54e minuut werd een uittrap van de keepster niet goed ingeschat door de Maarssense verdediging en had de spits een vrije doortocht naar keepster van Impelen. Die wist ze in de korte hoek te verschalken: 2-3. Ofschoon er nog genoeg tijd te spelen was, kon Maarssen niet echt een vuist meer maken. Het lukte maar niet om druk te houden op de helft van de tegenstander. Zodoende kwam de ploeg niet verder dan een afgekeurde goal van Tanja van Gog wegens buitenspel en een snoeiharde vrije trap van Linda van der Meijden die de keepster knap pakte. Nooit Gedacht kreeg op de counter nog de beste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand derhalve: 2-3.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES