Karter Jens Treur beloond met podiumplaats na sterk seizoen

woensdag 12 december 2018 07.59 uur | laatst gewijzigd: woensdag 12 december 2018 08.10 uur | auteur: Blatter Media

Hij was derde geworden bij de Mini Junioren, een podiumplaats dus. Daarom werd Jens Treur uit Kockengen zaterdag extra in het zonnetje gezet tijdens de prijsuitreiking van het Nederlands kampioenschap karten door organisator Chrono. Het was voor de snelle rijder uit Kockengen reden om met zelfvertrouwen vooruit te blikken op komend seizoen.

Echt verrast had die derde plaats in de eindstand hem niet, bekende Jens in de feestzaal van Hotel Asteria in Venray. “Ik werd in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen vierde en van de twee jongens die toen voor me eindigden, deed één ervan daarna niet meer mee aan het NK en de andere jongen reed daarna nog maar één keer mee”, legde Jens uit. “Ik wist dat ik vooraan moest kunnen meedoen. Ik ben er heel blij mee dat ik nu ook echt derde ben geworden.”

Hij liet dat op overtuigende wijze zien door het hele seizoen constant te presteren. Zo wierp Jens zich weldra op als een podiumkandidaat voor het NK. Voor zijn inspanningen en prestaties van het afgelopen seizoen kreeg de rijder van Kubica Racing zaterdag dan ook een fraaie beker uitgereikt. Het was een bijna logische uitkomst van de progressie die Jens de afgelopen jaren als rijder heeft geboekt.

En dat was bijna net zo logisch als het feit dat hij ooit begon met karten. Want Jens ging al vanaf zijn tweede jaar mee naar de kartbaan omdat zijn vader in die tijd zelf nog kartte. “Ik vond het altijd heel leuk.” De eerste keer dat hij in een kart stapte was op de indoorbaan van de gebroeders Tom en Tim Coronel in Huizen. Jens was nog maar vijf jaar oud. “Je kon hard door de bochten gaan”, herinnerde de snelle Utrechter zich. “Dat vond ik super.”

Het duurde niet lang of hij kreeg zijn eigen kartje en in 2016 ging hij wedstrijden rijden. Jens begon in de Honda Cadet-klasse, later stapte hij over naar de Mini Junioren. Ook komend seizoen zal hij in die klasse uitkomen. Omdat Jens al derde geworden is, ligt zijn ambitie voor 2019 voor de hand. Het liefst wil hij kampioen worden natuurlijk.

Als debutant in het GK4-kampioenschap weet hij echter nog niet goed wat hij kan verwachten. “Het is voor mij een nieuw kampioenschap, dus het wordt even afwachten. Ik heb dit jaar in Emmen al wel een keer meegedaan en het was best lastig. Dus ik denk dat het wel een uitdaging wordt.” Misschien dat er nog andere races in andere kampioenschappen aan zijn kalender worden toegevoegd, maar dat was zaterdag nog niet zeker.

De komende winter wordt het in ieder geval veel trainen om zo goed mogelijk voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hoewel het seizoen nog maar net is afgelopen, staat Jens al te popelen om weer te gaan racen. “Ik kan bijna niet wachten. Ik heb nu al zin in het nieuwe seizoen.”

Jens Treur wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bouwbedrijf Kockengen, Lam Waterwerken en Jumbo Groenewegen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES