Bruidspaar Aleman-Blitz uit Maarssen 60 jaar getrouwd

woensdag 12 december 2018 13.16 uur | laatst gewijzigd: woensdag 12 december 2018 12.55 uur | auteur: Ria Poot

Woensdag 12 december bracht burgemeester Yvonne van Mastrigt een bezoek aan het diamanten bruidspaar Paul en Roos Aleman-Blitz. Zoals altijd bracht de burgemeester een mooi boeket bloemen mee voor het bruidspaar.

Paul Aleman en Roos Blitz ontmoetten elkaar toen ze beiden in Amsterdam geneeskunde studeerden. Voor Paul was het liefde op het eerste gezicht. Het bruidspaar heeft al zestig jaar een uitstekend huwelijk. Ze zijn nog altijd heel lief en zorgzaam naar elkaar toe en kunnen ook niet zonder elkaar. Die genegenheid was tijdens het burgemeestersbezoek duidelijk zichtbaar. Het bruidspaar kreeg drie kinderen: twee dochters en een zoon. Ze hebben twee kleinzoons en twee kleindochters.

Het artsenechtpaar werkten beiden in het Diaconessen Ziekenhuis – thans Maxima medisch centrum -  in Eindhoven. Paul Aleman als chirurg en Roos Aleman als anesthesist. Als chirurg had Paul Aleman een meer dan full time baan (tot zijn pensioen op 65 jaar), Roos Aleman zorgde naast haar parttime baan (inclusief nacht- en weekend diensten) voor het gezin. Ze woonden 50 jaar in het Noord Brabantse Son en sinds januari 2017 wonen ze in Maarssen-dorp in Villa Sluysoort.

Het bruidspaar ging in hun vrije tijd graag naar een museum of bezocht antiekveilingen en - beurzen. Ook dansten ze samen graag op feestjes. Daarnaast hield Roos Aleman van borduren en lezen en haar echtgenoot hield zich bezig met het verzamelen antiek en juwelen, tuinieren,  het onderhoud van het huis, schilderen (een blauwe maandag zelfs kunstschilderen) en lezen. Tegenwoordig wandelt het paar graag in de tuin en tijdens het burgemeestersbezoek zijn ze samen met hun medebewoners kerststukjes aan het maken.

Tijdens het werkzame leven van het bruidspaar werd er op televisie graag gekeken naar het journaal, Tussen Kunst en Kitsch, het Nieuwjaarsconcert en dans- en balletprogramma's. Met de kinderen keken ze wel kinderprogramma's, series en krimi's. Op latere leeftijd keken ze naar documentaires over WOII en het jodendom.

Hun trouwdag besluit het bruidspaar met een gezellig etentje met de kinderen in Villa Sluysoort.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES