RTV Stichtse Vecht

Vrijwilligersprijs 2015: Wie draagt u voor?

Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om waardering te tonen voor dit werk en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met het Gilde Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Ook dit jaar kunnen zowel individuele vrijwilligers worden voorgedragen als vrijwilligersgroepen en -organisaties.

Wethouder Jaap Verkroost: 'De nieuwe opzet, waarbij ook vrijwilligersgroepen en -organisaties in aanmerking komen voor de prijs, is vorig jaar een groot succes gebleken. We willen hiermee juist ook benadrukken dat vrijwilligerswerk veelal sámenwerken is. We hebben heel veel vrijwilligers in Stichtse Vecht waar we trots op zijn, dus ik roep iedereen op om eens na te denken wie volgens u de Vrijwilligersprijs verdient. Dat kan een individu zijn of een groep, jong of oud.'

Jongeren
Anders dan voorgaande jaren is er dit jaar geen aparte jongerenprijs meer, al kunnen zij natuurlijk nog wel voorgedragen worden voor de Vrijwilligersprijs. Om de jongere vrijwilligers van Stichtse Vecht te bedanken organiseert de gemeente in het voorjaar een evenement dat sterker aansluit bij hun motivatie om zich (vrijwillig) in te zetten voor een ander, in hun buurt, vereniging of instelling.

Voordragen tot 10 oktober
U kunt uw favoriete vrijwilliger of vrijwilligersgroep voordragen tot 10 oktober a.s via www.gilde-stichtsevecht.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden en de jury. Vrijdag 27 november biedt de gemeente de vrijwilligers een Vrijwilligersfeest aan. Daar wordt de winnaar bekendgemaakt.