Bruidspaar Doornenbal-van der Gugten uit Kockengen 60 jaar getrouwd

vrijdag 14 december 2018 15.25 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 14 december 2018 15.53 uur | auteur: Ria Poot

Locoburgemeester Jeroen Willem Klomps bezocht vrijdagmorgen 14 december in Kockengen het diamanten bruidspaar Marinus en Alie Doornenbal-van der Gugten. Hij bracht een mooie bos bloemen voor hen mee.

Het brruidspaar leerde elkaar kennen bij een muziekuitvoering in het bos van Kockengen. Ze kregen 2 kinderen en 4 kleinkinderen Het bruidspaar is al die jaren erg honkvast geweest: ze wonen al 60 jaar op hetzelfde adres in Kockengen.

Marinus Doornebal werkte 35 jaar bij Philips (boven de rivieren) als bedrijfseconoom. Zijn vrouw Alie werkte 20 jaar als hulp in de bejaardenzorg. Daarnaast was het bruidspaar actief in het vrijwilligerswerk. Marinus is van 1961 tot 2010 bestuurslid geweest van de Maatschappelijke Dienstverlening. Van 2001 tot 2010  was hij bestuurslid van het nieuwe kerktelefoonsysteem voor alle kerken in Nederland. Het ministerie van Economische zaken had hiervoor een startsubsidie gegeven. 2000 kerken zijn inmiddels op het telefoonsysteem aangesloten.

Verder was hij bestuurslid van de Vijverhofschool in Breukelen en hij was 25 jaar bestuurslid van de Rabobank Kockengen. Als dank voor zijn vele vrijwillgerswerk is Marinus Doornebal in 2011 Koninklijk Onderscheiden en is hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw doet nog steeds vrijwilligerswerk in Woon-zorgcentrum Overdorp (al 25 jaar).

Tijd voor hobby's heeft het bruidspaar ook. Beiden houden van quizprogramma's en van spelletjes op de televisie. Ook fietsen, zwemmen en wandelingen maken zijn bij hen favoriete bezigheden. Het bruidspaar is niet alleen erg honkvast wat hun huisadres betreft; ook hun vakantie bestemming was 20 jaar dezelfde. Met de auto naar Italië, telkens naar hetzelfde park aan het Gardameer.

Het bruidspaar viert de trouwdag met een brunch met de familie.

Foto's: Alie Boele

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES