Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen samen met kerst

zaterdag 15 december 2018 11.24 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 15 december 2018 11.27 uur | auteur: Nationaal Ouderenfonds

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Velen van hen zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat het anders kan en daarom organiseert zij, in samenwerking met het Carlton President hotel, door het hele land kerstdiners. Maar liefst 5000 ouderen krijgen een volledig diner aangeboden. Ook in Maarssen wordt het kerstdiner georganiseerd. Het diner wordt gehouden in het Carlton President hotel op maandag 17 december vanaf 18.00 uur.

De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk en het Carlton President hotel kan het Ouderenfonds ook dit jaar ruim 5000 kerstdiners organiseren.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de OuderenOmbudsman, Match, Ols Stars, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES