RTV Stichtse Vecht

Verslag van de Ark-kerstmarkt

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd kerkcentrum de Ark in Duivenkamp omgetoverd tot een kerstfestijn: de jaarlijkse Ark-kerstmarkt.

Bij binnenkomst wordt je verwelkomd door de geur van versgebakken oliebollen. Naast de oliebollenkraam staat een traditioneel kerststalletje. Dat is nog maar de entree, want het echte feest begint in de grote zaal. Kraampjes met kerstverlichting, zelfgemaakte kerststukjes en tweedehands kerstspullen vullen de Ark. Jong en oud struinen de kraampjes af onder het genot van live kerstmuziek. In het midden staan twee lange tafels en twee statafels gedekt met prachtig kerstservies.

Naast het servies is de knutseltafel te vinden. Met schuurpapier en een blokje hout in de hand staat een jongetje van een jaar of 9 aan de knutseltafel. “Ik kan het zelf hoor”, roept hij naar zijn moeder. De kinderen kunnen vandaag hun eigen houten kerstboom in elkaar timmeren. Ook is er een mogelijkheid om zelf kerstballen te versieren.

Van de netto-opbrengst gaat 40% naar Amerpoort Kamelenspoor Maarssen, een woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze gift namens de Ark is bestemd voor de aanschaf van een beamer. De overige 60% gaat naar de Ark voor diverse acties.