Veertienjarige schaatst 200 km voor Pax Kinderhulp

zondag 16 december 2018 17.57 uur | laatst gewijzigd: zondag 16 december 2018 18.03 uur | auteur: Elène Boer

Veertien jaar oud is hij, Boris Boer uit Maarssen. Op 22 januari gaat hij 200 kilometer schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk.

Behalve met school en trainen, is Boris ook druk met het binnenhalen van sponsors. De sponsorgelden die hij ophaalt, zijn bestemd voor het werk van Pax Kinderhulp.

Het is de tweede keer dat Boris meedoet aan de schaatstocht op de Oostenrijkse Weissensee. Twee jaar geleden schaatste hij honderd kilometer in zeven uur tijd. Het ingezamelde geldbedrag van ruim achthonderd euro dat hij daarvoor inzamelde, schonk hij aan Pax Kinderhulp.

Dit jaar wil Boris de dubbele afstand schaatsen, de zogenoemde alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ook hoopt hij Pax Kinderhulp met een groter sponsorbedrag te kunnen verblijden.

Vakantie hard nodig
Pax Kinderhulp is een organisatie die zich inzet om kansarme kinderen uit Armenië, Bosnië, Polen, Roemenië en Berlijn een vakantie in Nederland te bezorgen. In Europa zijn veel kinderen de dupe van culturele, sociale en economische problemen. Deze kinderen hebben een vakantie hard nodig om voor even weer gewoon kind te kunnen zijn.

Boris’ idee om voor Pax Kinderhulp te gaan rijden is ontstaan doordat de familie Boer zelf gastgezin is van een Berlijnse jongen. Deze jongen woont in zijn eigen land in een woongroep. De kinderen uit Berlijn die in kindertehuizen, pleeggezinnen of onder slechte omstandigheden thuis wonen, logeren met Pasen en in de zomer bij vakantiegezinnen in heel Nederland.

Pax Kinderhulp ontvangt geen subsidies en kent, op een part-time administratieve kracht na, geen betaalde krachten. Dankzij de inzet van zo’n 200 vrijwilligers en vele gastouders in het hele land, kan Pax Kinderhulp ieder jaar vele kinderen laten genieten van een onbezorgde vakantie in Nederland. Ook de moeder van Boris, Elène Boer, is inmiddels vrijwilliger van Pax Kinderhulp.

Boris zit sinds zijn zesde jaar op schaatsles bij IJsclub Breukelen. Op zijn twaalfde mocht hij de overstap maken naar het wedstrijdschaatsen en sindsdien traint hij 3 keer in de week bij SHV Woerden en geeft hij les bij IJsclub Breukelen. Momenteel traint hij zelfs vier keer in de week om zijn doel - de tweehonderd kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk - te behalen.

Wie Boris wil sponsoren, kan doneren op www.doneeractie.nl zoek daarna op: 200 km schaatsen voor Pax Kinderhulp

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Elène Boer 06 40156677

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES