Tien doelpunten en alleen aan kop: VV Maarssen 1 winterkampioen

maandag 17 december 2018 11.20 uur | laatst gewijzigd: maandag 17 december 2018 10.26 uur | auteur: VV Maarssen

De laatste tegenstander van VV Maarssen 1 in 2018 was het laaggeklasseerde Robin Hood uit Amsterdam. Op papier een makkelijke opgave, maar VV Maarssen was gewaarschuwd: vorige week kreeg de ploeg laagvlieger CTO ook pas in de laatste minuut op de knieën. Maarssen maakte geen fout en versloeg Robin Hood met maar liefst 10-1.

Er kon gespeeld worden op het hoofdveld en VV Maarssen begon goed aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijdbespreking was natuurlijk de noodzaak van een overwinning doorgenomen, maar werd er ook stilgestaan bij het doelsaldo. Omdat FC Hilversum en Nita ook te sterk zijn voor de overige teams uit de competitie, kan een beter doelsaldo straks mee gaan spelen. Een snelle goal helpt dan vaak om een wedstrijd in een vroeg stadium naar je toe te trekken.

Wesley Suister leek deze vroege goal op zijn naam te zetten, maar mikte geheel vrij voor het doel op de paal. Ook andere pogingen werden te gehaast afgewerkt en daardoor bleef het toch nog lang 0-0. De enige keer dat de mannen uit de Bijlmer in de 16 meter van Maarssen kwamen, was het direct levensgevaarlijk. Doelman Marco Schreyer was echter attent en redde knap. De constante druk van Maarssen moest leiden tot een doelpunt en natuurlijk was het topscorer Sven van Vuuren die net voor de rust de 1-0 aantekende.

Na rust ging het hard. Wesley Suister brak met de 2-0 de weerstand van de tegenstander en daarna kon het telraam erbij. Uiteindelijk waren het vier goals van Van Vuuren, twee van Sebas Jansen, twee van Suister en een keer Ronald Wielinga en Jesse Witlox die de teller op tien kregen.

Negen goals in een helft is een gemiddelde van één goal per vijf minuten en Maarssen was dan ook in staat om een tempoversnelling uit te voeren die voor de tegenstander te machtig was. De grootte van de selectie zorgt voor concurrentie, maar zorgt er ook voor dat afwezigheid makkelijk opgevangen kan worden.

Ondanks de afwezigheid van Ferdi Vrede, Zaid el Jallouli en Wesley van Zoolingen, kon VV Maarssen deze zaterdag een sterke, fitte opstelling op de been brengen. Wel was deze laatste wedstrijd van 2018 een mooie gelegenheid om de eerste jeugdspeler in te passen. Guillermo Rosalia uit de JO19-1 viel zeer sterk in, nadat hij vorig seizoen al zijn debuut had gemaakt. Met het oog op de komende jaren waarin Maarssen jeugdspelers wil laten doorstromen, is het goed om nu al een aantal spelers te selecteren om op die manier nog meer opties te hebben voor de tweede seizoenshelft, waarin zowel Maarssen 1 en 2 voor promotie gaan spelen.

Terwijl Maarssen al in de warme kantine aan het eerste drankje stond en de live muziek reeds klonk, kwam er goed nieuws uit Hilversum. De Hilversumse derby Olympia - FC Hilversum eindigde namelijk in een gelijkspel, waardoor Maarssen niet alleen op doelsaldo bovenaan staat, maar ook op puntentotaal. Hilversum staat nu op twee punten en Nita op slechts één punt, maar Maarssen mag zich terecht Winterkampioen noemen. De prijs geeft nergens recht op, maar geeft wel vertrouwen in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

Eerst gaat de selectie genieten van twee weken rust en daarna gaat men zich vanaf 5 januari voorbereiden op de belangrijke wedstrijden tegen Desto, Altius, FC Hilversum en Nita. De selectie doet dat op trainingskamp in Marrakesh, waar onder optimale omstandigheden getraind en gespeeld kan worden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES