Bruidspaar Woltjes-Versteeg uit Maarssen-dorp 60 jaar getrouwd

dinsdag 18 december 2018 15.41 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 18 december 2018 16.20 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Seije en Betsy Woltjes-Versteeg vierden op dinsdag 18 december hun diamanten huwelijk. Een dag vol verrassingen. Het begon met een aubade door de buren. De volgende verrassing was dat niet burgemeester van Mastrigt, maar locoburgemeester Hetty Veneklaas het bruidspaar kwam feliciteren. Zij is een goede kennis van het paar.

Het bruidspaar ontmoette elkaar in het Bogermanhuis (ontspanningscentrum) in Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Na hun huwelijk kreeg het bruidspaar 3 kinderen, 8 kleinkinderen en achterkleinkind Nova Evi, waar ze natuurlijk erg trots op zijn.

In zijn werkzame leven was Seije Woltjes 40 jaar wekzaam in het onderwijs in diverse functies. Hij was ondermeer docent, decaan, adjunct-directeur en na de fusie van 3 scholen voor voortgezet onderwijs werd hij algemeen directeur. Hij begon als docent aan de Chriselijke MAVO in Breukelen en werd later diecteur van de school. 'Ik volgde op 5 augustus 1975 Jan Wisse op als directeur van de MAVO', weet Seije Woltjes nog. Een zoon van Jan Wisse, Gerjet, ging later de gemeente politiek in en was wethouder in Breukelen. In zijn tijd als directeur nam Woltjes de eerste vrouwelijke sportdocent ooit op de Christelijke MAVO aan en dat was Hetty Veneklaas. In 1990 kwam er een fusie tussen de MAVO, de landbouwschool en de huishoudschool en dat werd het Broeckland College in Breukelen. Van deze school werd Seije Woltjes algemeen directeur.

Na zijn pensionering in 1997 was hij reisleider in Zuid-Afrika, Zuidelijk Afrika en het Midden-Oosten. Daarbaast deed Seije Woltjes 40 Jaar vrijwilligerswerk in diverse functies bij sportverenigingen en kerkelijke organisaties. Hij was 70 jaar lid van DESTO en ook daar vervule hij allerlei functies.

Betsy Versteeg was tot haar huwelijk in 1958 werkzaam bij de Bond voor werknemers in de hout- en bouwnijverheid te Utrecht. In haar huwelijk deed ze 30 jaar vrijwilligerswerk bij Chr. Omnivereniging DESTO te Utrecht. Ze was bejaardenouderling in gereformeerde kerk in Maarssen. Ze deed 10 jaar vrijwilligerswerk in verzorgingshuis Maria Dommer. Afgelopen jaar zorgde ze als vrijwilligerster voor ziekenvervoer naar de kapel van Maria Dommer. Ook bracht ze individuele bezoeken aan oudere mensen in Maarssen.

Het bruidspaar woonde van 1958-1960 in Maarssen. Van 1961-1985 in Utrecht en in 1985 kwamen ze weer in Maarssen wonen. In het begin van hun huwelijk bestonden de vakanties uit met de tent, later de caravan, reizen door Europa. Inmiddels zoekt het nog zeer vitaal ogende paar het verder weg en gaan ze naar: Zuid-Afrika (15 keer op familiebezoek) en Zuidelijk Afrika (Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibië) en het Midden-Oosten (Israël, Palestijnse gebieden, Jordanië, Syrië en Egypte).

Met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind Nova Evi en partners heeft het bruidspaar een zeer geslaagd weekend in Noord-Limburg gehad. Een mooie groepsfoto met iedereen erop hangt al aan de muur bij het bruidspaar.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES