Bruidspaar Van der Laan - Willekes uit Maarssenbroek 65 jaar getrouwd

woensdag 19 december 2018 17.01 uur | laatst gewijzigd: woensdag 19 december 2018 17.37 uur | auteur: Ria Poot

De trouwdag van het bruidspaar is 24 december, maar dan is het kerstreces. Daarom kwam burgemeester Yvonne van Mastrigt bruidspaar Daan en Zus van der Laan - Willekes al op woensdag 19 december feliciteren.

Daan van der Laan en Zus Willekes woonden in dezelfde straat in Utrecht. De vonk sloeg over tijdens het dansen in de bovenzaal van de St. Salvatorkerk in Zuilen, Utrecht. Ze trouwden de dag voor kerst. Of daar een speciale reden voor was weten ze niet meer. Daan weet nog wel dat hij tegen betaling van 20 gulden de rode loper kon laten uitleggen voor zijn Zus. En dat heeft hij gedaan. Het bruidspaar heeft een zoon en een dochter, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Een aantal daarvan, waaronder een achterkleinzoon, waren bij het burgemeestersbezoek aanwezig. Hun zoon en dochter gingen met pa en ma en de burgemeester op de foto.

In zijn werkzame leven werkte Daan van der Laan als metselaar in de bouw, zijn vrouw Zus werkte zowel op een atelier als thuis als coupeuse. En ze was overblijfjuf op een huishoudschool.

Het bruidspaar woonde 80 jaar in Utrecht, onder meer in Ondiep, Overvecht en Oudwijk. Ze wonen sinds de laatste 5 jaar in Maarssenbroek en hebben het daar prima naar hun zin. Het is een fijn huis, zeggen ze, en ze zijn heel blij met de gezellige buren en alle activiteiten in hun flat.

Vroeger mocht Daan graag tuinieren in zijn volkstuintje. Ook klussen deed hij graag. Zus was het liefst aan het handwerken. Hun gezamenlijk hobby was de voetbalvereniging. Tegenwoordig houdt Daan het bij TV kijken (Series op Netflix, sport, Hart van Nederland.) en de krant lezen. Zus zit graag te lezen, te puzzelen of te handwerken. Samen leggen ze een kaartje,  gaan ze winkelen op Bisonspooren en genieten ze van het ondernemen van activiteiten met hun medebewoners. 

In de vakantie reisde het bruidspaar met de auto naar binnen- en buitenland. Hun favoriete landen waren Oostenrijk, Italie en Griekenland. Ze gingen het liefst kamperen of in pension en dan toeren met de auto.

Het bruidspaar laat hun 65 jarig huwelijk niet ongemerkt voorbij gaan. Ze hebben al feest gevierd met familie en vrienden en met de buren. De bruidegom verklapte dat ze heel graag in Valkenburg komen en ook daar gaan ze hun huwelijksfeest nog een keer vieren.

Het bijzondere cadeau dat ze hebben gekregen werd door iedereen bewonderd: een bord waar op tot de seconde nauwkeurig was uitgerekend hoe lang ze samen zijn.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES