Driemaal Brons op NK zwemmen voor Niké Telkamp

woensdag 19 december 2018 17.38 uur | laatst gewijzigd: woensdag 19 december 2018 17.40 uur | auteur: Utrecht Swimming

Afgelopen weekend werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven de Nederlandse junioren en jeugd zwemkampioenschappen korte baan gehouden. De 13 jarige Niké Telkamp uit Maarssen, uitkomend voor Utrecht Swimming/The Hague Swimming zwom maar liefst driemaal naar het podium, en scherpte ook nog eens haar pr's aan.

Op vrijdagochtend stond de 50 mtr schoolslag op het programma, hier zwom Niké in een zeer spannende race naar een mooie bronzen medaille. Op zaterdag ochtend wist Niké zich in wederom een spannende race opnieuw naar een bronzen medaille te zwemmen op de 200 mtr schoolslag. De 100 mtr schoolslag stond zondagavond op het programma, na zich in de ochtend als 2de te hebben geplaatst voor de finale wist Niké zich ook hier staande te houden bij de beste zwemmers, en zwom ze wederom naar het podium om daar haar 3de bronzen medaille op te halen.

Ook zwom Niké dit weekend nog twee estafettes met haar clubgenoten en behaalde ze zilver op de 4 x 100 mtr vrije slag, en Goud op de 4 x 100 mtr wisselslag. Nu volgt er een rustige periode voor Niké, om vervolgens in januari weer te starten voor het lange bad (50mtr) seizoen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES