Voorstelling ‘De Uitweg’ op 9 en 10 februari in Villa Concordia

maandag 07 januari 2019 07.43 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 januari 2019 07.46 uur | auteur: Maarssen '32

Op 9 en 10 februari speelt theatergroep Maarssen ’32 het mooie en ontroerende toneelstuk ‘De Uitweg’ in het sfeervolle theater Villa Concordia, Concordiastraat 67A in Utrecht. Een kleine man probeert om de sleur van te lang zielloos samenzijn te ontvluchten in de hoop dat zijn laatste levensjaren de mooiste zullen zijn. Toegangskaarten bestelt u via www.maarssen32.nl.

De Uitweg
Vooral ‘s nachts, wanneer de clichés van het gewone leven in een niet aflatende stroom op hem afkwamen, wist Constant het zeker: hij kon niet meer. 
Het was op nieuwjaarsdag dat hij zich voornam niet tot de volgende nieuwjaarsdag te wachten. Hij moest handelen. Nu!

Vanaf dat moment kwamen de vragen op hem af. Maar alle vragen wist hij een voor een te beantwoorden. Was hij voldoende Held, was hij opgewassen tegen de Onomkeerbaarheid en was hij bereid het Gemis dat zou ontstaan te accepteren?
Constant wist het zeker: dit was voor hem De Uitweg. Over klein Heldendom, onzekerheden en liefde.

De Uitweg is een toneelstuk over een gewone man die beseft dat er iets moet gebeuren om te voorkomen dat zijn leven als een nachtkaars uitgaat. Zijn naam is toevallig gekozen, net zoals het feit dat hij een man is. U als kijker beseft dat het net zo goed over u zou kunnen gaan.

Maarssen ’32 heeft met veel plezier dit stuk zelf gemaakt en zich hierbij gebaseerd op een bestaand levensverhaal. Tijdens het maakproces wisselden momenten van stilte en momenten van vrolijkheid elkaar af, met daarbij als rode draad de momenten van herkenbaarheid.

U bent van harte welkom bij de voorstelling en zult merken dat ook u een klein beetje Constant bent.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES