Topmusici op Nyenrode: Rubens Consort

dinsdag 08 januari 2019 11.03 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 08 januari 2019 16.37 uur | auteur: Topmusici op Nyenrode

Bijzondere kamermuziek in het Koetshuis. Het Rubens Consort speelt op zondag 10 februari Bach op Nyenrode. Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door het kasteel.

Grootste werken uit de klassieke muziek door musici van wereldformaat. Het geluid van een nieuwe generatie musici gevat in een serie van vier zondagmiddagconcerten op het historische landgoed in het Koetshuis van het kasteel Nyenrode. Met deze serie zet het landgoed haar deuren open voor het publiek van Stichtse Vecht en omstreken. De concerten worden geprogrammeerd door Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM).

Het Rubens Consort, geworteld in de rijke samenspeltraditie van het voormalige Rubens Quartet, vertolkt in kleinere en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. De drie topmusici Sarah Kapustin, Roeland Jagers en Sietse-Jan Weijenberg kozen voor deze zondag de Goldberg Variaties van Bach. Walter Levin, primarius LaSalle Quartet over het ensemble: “They are first-rate instrumentalists, communicative performers of great musicality, and they have a fine sense of style.” 

Extra: unieke rondleiding door het kasteel
Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis van Nyenrode. Onder leiding van een gids hoort u uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel.

Programma
Zondag 10 februari 2019 : J. S. Bach-Goldberg variaties, Rubens Consort.
Tijden: 15.30 – 16.45 uur.
Start rondleiding om 14.00 uur vanaf het Koetshuis van Kasteel Nyenrode
Prijzen concert (inclusief koffie en thee)
Vroegboekkorting t/m 27 januari: € 17,50, met rondleiding: € 25,-
Reguliere prijzen € 20,- , met rondleiding € 27,50
Studenten en kinderen €10,-
Tickets & info: www.kamconcerten.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES