Inloopbijeenkomst herontwikkeling Planetenbaan en Het Kwadrant

donderdag 10 januari 2019 08.32 uur | laatst gewijzigd: donderdag 10 januari 2019 08.37 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

Op maandag 21 januari organiseert de gemeente een inloopavond over de herontwikkeling van de Planetenbaan en Het Kwadrant. Belangstellenden kunnen tussen 19:00 en 21:00 uur voor informatie terecht in de voormalige KwikFit showroom, Planetenbaan 9 in Maarssenbroek.

In het plangebied staan diverse kantoren en bedrijven leeg. Dit was in 2016 voor de provincie en gemeente aanleiding om voor het gebied een ‘kansenkaart’ vast te stellen. De kansenkaart geeft aan dat verandering van dit gebied van kantoor- en bedrijfslocatie naar onder meer wonen, mogelijk is. Bij een aantal leegstaande kantoorpanden is dit al gebeurd. Deze kantoren zijn nu in gebruik voor wonen.

Een aantal eigenaren in het gebied wil naast het aanpassen van bestaande panden ook de mogelijkheden onderzoeken om bestaande panden te slopen en hier nieuwe woningen (gestapeld) te bouwen. Hiervoor is de gemeente nu randvoorwaarden aan het opstellen om deze plannen straks te kunnen toetsen.

Bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de inloopbijeenkomst om met de gemeente, provincie en eigenaren van gedachten te wisselen over de ideeën die er zijn voor dit gebied. Men kan binnenlopen tussen de genoemde tijden, er is geen centraal programma.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES