Regionieuws - Zaterdag 26 januari: Open dag bij RTV Ronde Venen

vrijdag 11 januari 2019 09.00 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 11 januari 2019 08.04 uur | auteur: Joss Siebers

Altijd al eens willen kijken hoe ze bij onze collega lokale omroep RTV Ronde Venen hun radio- en televisieprogramma’s maken? Dat kan tijdens de Open Dag op zaterdag 26 januari.

Dan zet de lokale omroep van Ronde Venen namelijk zijn deur open tussen 13.00 en 16.00 uur. Iedereen is welkom in de studio aan de Rendementsweg 10D in Mijdrecht (en die vind je achter Seats&Sofa’s aan de voet van de zendmast). Er wordt die middag live radio gemaakt (ook te zien op tv) met de van radio 538 bekende Hannelore Zwitserlood, Joris Klokkers (XM radio), burgemeester Maarten Divendal en natuurlijk onze eigen Andy en Thijs.

Spreek zelf je nieuwsbericht in en hoor dat op de radio terug. Kom het presenteren eens proberen. Misschien krijg je de smaak wel te pakken en besluit je na de Open Dag zelf bij de omroep aan de slag te gaan. 

Ook bij de televisieafdeling kun je een kijkje nemen. Hoe werken ze er met het camerateam, waar halen ze het nieuws vandaan en je kunt zelf een filmpje opnemen en samen met de mensen van de montage er iets moois van maken. Alles verklappen doet RTV Ronde Venen nog niet, daarover kun je volgende week meer lezen in een speciaal katern in De Groene Venen..

Met de hulp van flink wat enthousiaste vrijwilligers kan RTV Ronde Venen zijn programma’s op radio, Tv en social media maken . Ze zijn er op zaterdag 26 januari natuurlijk bij om je wegwijs te maken en je misschien wel zo enthousiast te maken dat je ook wilt komen meedoen nà de Open Dag . Een fijne en nuttige hobby, waar jij en veel mensen in De Ronde Venen plezier aan beleven. En het mooie is: je staat altijd vooraan als er iets bijzonders gebeurt. In elk team zoekt de omroep naar versterking: zowel bij de radio, de tv (cameramensen, reporters en editors),  de nieuwsredactie als bij Techniek zijn extra mensen zeer welkom. En heb je iets nog niet in de vingers, dan kun je het bij de omroep leren.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES