22 januari: Mantelzorgochtend in Maarssen. Thema: Compassie voor anderen én jezelf

vrijdag 11 januari 2019 10.41 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 11 januari 2019 10.46 uur | auteur: Welzijn Stichtse Vecht

Compassie voor jezelf is net zo belangrijk als compassie voor een ander. Het is best bijzonder dat we vrij moeiteloos compassie voor anderen voelen en het als vanzelfsprekend ervaren, maar als het op onszelf neerkomt het met moeite (of helemaal niet) kunnen opbrengen.

Maar wat is zelfcompassie nou precies? Zelfcompassie is dat je jezelf op dezelfde manier behandelt, als je een ander zou behandelen in een moeilijke situatie. In plaats van het verdriet of de pijn te negeren en weg te moffelen, erken je dat dit gevoel er mag zijn. Je staat stil bij het feit dat je het even moeilijk hebt en denkt na over hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen op dat moment.

Fanny Doude van Troostwijk is professioneel stress counselor en begeleidt samen met deskundige medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg deze gratis toegankelijke Ochtend voor Mantelzorgers op 22 januari a.s. van 10.00 tot 11.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)

Welzijn Stichtse Vecht,
Vondelstraat 51, Maarssen. Tel. (0346) 290710 of m.jonker@welzijnsv.nl.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES