Kindercentrum Robinson houdt peutermarkt

zaterdag 03 oktober 2015 19.36 uur | laatst gewijzigd: zondag 04 oktober 2015 13.08 uur | auteur: Hanny van Hemert

Zaterdag 3 oktober was er in kindercentrum Robinson een grote peuter (informatie) markt. De ouders van de kinderen die dagelijks op Robinson worden opgevangen zijn enthousiast over de ligging aan de Maarsseveense plas

Locatiecoördinator Kindercentrum Robinson, Solange van Dongen legt aan RTV Stichtse Vecht graag uit waarom deze dag wordt gehouden. Lucas Schansman van de Speelotheek Maarssen vertelt daarna iets over hoe belangrijk spelen is voor kinderen.

Op de peutermarkt zijn allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. De poppendokter is er, in de tuin kunnen de kinderen meedoen aan leuke spelletjes en natuurlijk is er een schminkster die de kids prachtige gezichtjes geeft.

De driejarige zoon van Astrid Matthijssen wordt op Kindercentrum Robinson opgevangen. Astrid vertelt graag waarom zij zo enthousiast is over deze opvang: 'Wij hebben voor deze locatie gekozen omdat het zo mooi ligt aan de plas. Het is er licht en groen en wij hadden er meteen een goed gevoel bij'. Zij en haar partner werken allebei en hun zoon, die enig kind is, leert bij het kindercentrum sociale vaardigheden en ook woordjes en een beetje rekenen. 'Thuis krijgt hij alle aandacht, hier moet hij leren delen', zegt Adtrid Matthijssen en voegt er aan toe: 'Het personeel is hier heel zorgzaam voor de kinderen.'

De medewerkers van het kindercentrum willen de kinderen die aan hun zorgen zijn toevertrouwd een goede, gezonde opvang bieden. Ze nemen de peuters veel mee naar buiten en snoep is taboe op het kindercentrum. Er staan bladen vol met gezonde lekkernijen, waar de ouders zich door kunnen laten inspireren. Aan het eind van de peutermarkt worden de gezonden heerlijkheden rondgedeeld en jong en oud kan proeven hoe lekker gezond snoepen is.

KDV Robinson,
Herenweg 53 aan de Maarsseveense Plassen.
Meer info op: www.eigen-en-wijzer.nl/website/vestigingen/regio/regio-maarssen/

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES