Zeer geslaagd en druk bezocht Nieuwjaarsconcert Orkest SDG

dinsdag 15 januari 2019 10.48 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 januari 2019 10.57 uur | auteur: Orkest SDG

Orkest SDG uit Tienhoven kan terugkijken op een geweldig mooi en goed Nieuwjaarsconcert in de Sint-Johannes de Doperkerk te Breukelen. De kerk was zeer goed gevuld met enkele honderden bezoekers/luisteraars.

Het Jeugdorkest Stichtse Vecht o.l.v. dirigent Maud Lavrijsen opende het concert met aantal leuke stukken. Zo jong als deze jeugdige muzikanten zijn. Zo mooi en goed speelden zij. Zij wisten gelijk de harten te stelen van de vele bezoekers. Het Jeugdorkest Stichtse Vecht is het opleidingsorkest van Orkest SDG. Deze jonge muzikanten kunnen zo doorgroeien naar het seniorenorkest van SDG.

Na deze mooie opening kwam Orkest SDG o.l.v Dirigent Hans Boom op het podium. Het orkest wist gelijk met Champagne Gallop, een stuk dat echt thuishoort op een Nieuwjaarsconcert, het publiek te boeien. Naast alle andere mooie muziek, ontbraken natuurlijk niet de bekende melodieën van Straus zoals: “An der Schonen Blauen Donau”, De “Radetski March” en “Wien Bleibt Wien “.

Naast deze bekende melodieën bracht het orkest ook een ode aan de in 2018 overleden Charles Aznavour door 2 bekende stukken van hem te spelen. Het orkest kreeg echt de complete kerk in vervoering met de vertolking van de Witch en the Saint. Het orkest kreeg daarvoor een staande ovatie!!

Tussen de stukken door werd Kim Walas in het zonnetje gezet voor haar 25-jarig lidmaatschap als muzikant bij het Orkest SDG.  Zij kreeg naast de bloemen de bijbehorende oorkonde en Bondsspelt uitgereikt door voorzitter Pim de Graaf.

Dit concert was mede bedoeld voor de senioren en bewoners van de Zorgcentra in de Stichtse Vecht. Ondanks dat het moeilijk was om de bussen van de zorgcentra te laten rijden waren er toch een aantal senioren en bewoners uit de zorgcentra aanwezig.

Na een oproep in De Vechtstroom hadden zich toch een aantal vrijwilligers gemeld die graag een aantal senioren hebben opgehaald zodat ook deze doelgroep heeft kunnen genieten van deze mooie zondag matinee.

Na dit geslaagde concert gaat het orkest gelijk weer aan de slag met de voorbereiding van een groots opgezet PROMS-concert in de Stinzenhal te Breukelen.  Deze PROMS zijn bijna niet meer weg te denken gezien het succes in de voorgaande jaren.

Ook dit jaar sluiten er weer een aantal goede artiesten aan zoals: Popkoor ENCORE uit Kockengen, De Coverband “Everybody Charles”. De zangeres Iris winnares van de Voice Kids in 2017 en de zeer bekende zussen Klemann van “Lois Lane”

Dit prachtige PROMS-concert wordt gehouden op zaterdag 18 mei 2019 in de Stinzenhal te Breukelen.  Noteer al vast deze datum in Uw agenda.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES