Start vernieuwen buitengevels Bison Shopping Center

dinsdag 15 januari 2019 16.16 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 januari 2019 16.21 uur | auteur: Raadsinformatiebrief gemeente Stichtse Vecht

De ontwikkelaar van BISON Shopping Center, Winter Trust, werkt de komende tijd aan het vernieuwen van de buitengevels van het winkelcentrum. Vanaf 21 januari start Bouwbedrijf van den Engel B.V. met de werkzaamheden aan de gevels rondom het marktplein. De gevels vanaf de HEMA tot aan de Dirk worden vernieuwd. Medio juli 2019 is het werk aan deze zijde klaar. Daarna wordt met de herinrichting van het marktplein gestart.

Werkzaamheden gevels marktplein
Voor het werk aan de gevels richten gemeente en aannemer een bouwterrein in op het marktplein. Aansluitend na 21 januari, starten de werkzaamheden om de gevels te vernieuwen. Er wordt gestart aan de kant van de HEMA en aan de kant van de Dirk. In de week van 28 januari tot en met 1 februari wordt de draaideur bij de HEMA gesloopt. Dit gebeurt in de avond van 18:00 – 22:00 uur. Het afbreken en opbouwen van de gevels vindt overdag plaats. Bezoekers van het winkelcentrum worden met borden geïnformeerd hoe ze veilig het gebouw kunnen binnentreden. Bewoners en ondernemers zijn middels een brief geïnformeerd over de geplande werkzaamheden.

Asbest in een van de gevels
Bij de voorbereidingen van de werkzaamheden is in de gevel van de voormalige snackbar asbest geconstateerd. Winter Trust heeft de gemeente hiervan op de hoogte gesteld. Wanneer de aannemer met de vernieuwing van betreffende gevel begint, wordt het asbest van te voren veilig verwijderd door een deskundig bedrijf. Zodra meer bekend is over een veilige uitvoering en planning van het werk, ontvangen direct aanwonenden, bedrijven en gebruikers hier tijdig bericht over.

Parkeren
De inrichting van het bouwterrein gaat ten koste van parkeerplaatsen. Dit is van tijdelijke duur. Als het werk aan de gevels medio juli klaar is kan men weer parkeren op het marktplein. Totdat de herinrichting van het markplein begint. Tijdens de werkzaamheden aan de gevels stelt Winter Trust 50 parkeerplaatsen in de nieuwe parkeergarage ter beschikking. In de brief aan bewoners vraagt Winter Trust om in te schrijven op deze plekken. Op deze wijze wordt eveneens gemonitord hoeveel mensen zich opgeven voor een tijdelijke parkeerplaats en hoeveel mensen in ieder geval gebruikmaken van parkeren op het marktplein.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES