RK Verrijzenis kerk hijst Regenboogvlag: 'Wij willen geen gelovigen uitsluiten. Iedereen is hier welkom'

dinsdag 15 januari 2019 16.53 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 januari 2019 17.05 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op woensdagochtend 16 januari zal de regenboog vlag worden gehezen bij de RK Verrijzenis kerk in Maarssenbroek. Daarbij zal een verklaring worden voorgelezen. (Zie onder in artikel)

Beste Parochianen,

In de afgelopen dagen heeft u veel kunnen lezen over de zogenoemde Nashville verklaring, de Nederlandse vertaling daarvan en vooral de instemming daarmee van verschillende Nederlandse protestantse predikanten. Ook de fractievoorzitter van de SGP behoorde tot de ondertekenaars.

 De pers, de minister en het openbaar ministerie zijn met standpunten gekomen. De Protestantse Synode heeft zich uitgesproken tegen deze verklaring. Dominees hebben mails ontvangen over wat “wij“ er van vinden. Onze bisschoppen hebben er niet zo veel over gezegd.

Wij hebben als Verrijzenisteam het verzoek gekregen om een duidelijk standpunt in te nemen en hier iets over te schrijven. Wij begrijpen de ophef die er is ontstaan en wij voelen de noodzaak dat een uitspraak hierover gewenst is. Wij willen er echter voor waken om nu teveel in de emotie van het onderwerp en het moment te stappen. Als RK Verrijzenisgemeenschap willen wij geen gelovigen uitsluiten. Iedereen is hier welkom ongeacht seksuele geaardheid. Wij willen een open, gastvrije en LHBTI vriendelijke gemeenschap zijn.

Tot slot roepen wij u op om verdraagzaam te zijn naar anderen waar wij mee samen werken. Ook dat past ons

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES