Diamanten bruidspaar Klaassen-van Soeren uit Maarssen dorp

woensdag 23 januari 2019 16.39 uur | laatst gewijzigd: woensdag 23 januari 2019 16.11 uur | auteur: Ria Poot

Het bruidspaar Chris en Rie Klaassen-van Soeren kent elkaar van de lagere school in Westbroek. Woensdag 23 januari kwam loco burgemeester Linda van Dort hen namens de gemeente Stichtse Vecht feliciteren met een mooi boeket bloemen.

Chris Klaaseen zat op de lagere school een klas hoger dan Rie van Soeren. Hij vond haar toen al een leuke meid. Ze kregen verkering toen Chris 17 en Rie 15 was. Na 7 jaar verkering stapten ze in het gemeentehuis van Maartensdijk in het huwelijksbootje. Het bruidspaar is inmiddels 85 en 83 jaar oud en ze vinden het heel bijzonder dat ze al zo lang samen zijn. Rie komt uit een gezin van 8 kinderen en Chris is de jongste van 9. Hij is helaas de enige nog levende telg, maar de broers en zussen van Rie zijn er nog allemaal. Het bruidspaar heeft 2 zoons en 1 dochter, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.  Hun dochter en jongste zoon wonen vlak in de buurt en ze gaan als ze een eindje gaan wandelen, graag een bakkie bij de kinderen doen.

Chris loopt de laatste tijd wat slechter, maar dat weerhoudt hem er niet van om 3 x per week naar de Vondel te gaan om te kaarten en om naar de Plesmanpromenade te gaan om boodschappen te doen.

In zijn werkzame leven werkte Chris Klaassen eerst bij de Utrechtse melkcentrale en daarna bij schoonmaakbedrijf Kroon. Rie Klaassen was huisvrouw. Ze zorgde voor de kinderen en de huishouding. Als echte Westbroekers bleven ze hun dorp trouw en woonden op de Westbroeksebinnenweg / Oudedijk. Sinds 2006 wonen ze in Maarssen dorp.

Omdat Chris graag bezig is, houdt hij nu de tuintjes van de oudere buren bij. Ook Rie houdt erg van mooie tuinen. Daarnaast helpt haar dochter - die een eigen zaak heeft - vaak met onder meer het strijkwerk. Samen thuis kijkt het bruidspaar graag naar voetbalwedstrijden op de televisie.

Er wordt bij de familie Klaassen het liefst de Hollandse pot gekookt: aardappelen groente en vlees. Maar als hun dochter of schoondochter een keer een lekkere curry of kip tandoori heeft gemaakt, wordt er altijd een portie naar vader en moeder gebracht. En deze gerechten vinden ze erg lekker.

Natuurlijk gaat het bruidspaar hun diamanten huwelijk vieren met hun familie. Op dezelfde locatie waar ze 60 jaar geleden ook feest vierden: het dorpshuis in Westbroek.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES