RTV Stichtse Vecht

PVV wil dat gemeente beter strooit en strooizout beschikbaar stelt

De fractie van de PVV heeft vragen gesteld aan het college. Vragen over het strooien bij winterse omstandigheden en vragen over het aan bewoners beschikbaar stellen van strooizout. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie).

PVV Stichtse Vecht: 'Wij hebben uit verschillende kernen signalen gekregen dat er niet voldoende gestrooid is. Dit heeft als gevolg dat het als bestuurder en voetganger gevaarlijk is om te weg op te gaan. Ook kregen wij van een aantal mensen het bericht dat zij aan de gemeente strooizout gevraagd hebben om zelf te strooien in hun wijk. Hier geeft de gemeente echter geen gehoor aan.'

De gemeente Stichtse Vecht strooit in 1e instantie de hoofd- en busroutes en doorgaande fietspaden. Daarnaast worden speciale bestemmingen meegenomen zoals vlakbij verzorgingshuizen en openbare gebouwen. Over het protocol met betrekking tot strooien bij winterse omstandigheden heeft de gemeente een informatiepagina 'Gladheid in Stichtse Vecht' op haar website. De gemeente verstrekt geen strooizout aan particulieren.