OSM '75 contracteert Frank Aboikoni als nieuwe hoofdtrainer

dinsdag 29 januari 2019 23.42 uur | laatst gewijzigd: woensdag 30 januari 2019 08.39 uur | auteur: Erwin Wildschut

Snel nadat onze huidige hoofdtrainer Fred Roest ons liet weten ons te gaan verlaten, heeft onze technische commissie onder leiding van Stefan Hauwert en Tjibbe de Jong een sollicitatieprocedure opgestart. Eén van de namen die ons direct aansprak was die van Frank Aboikoni, een zeer bekende naam in het regionale amateurvoetbal. We zijn er zeer trots op te kunnen melden dat we Frank als onze nieuwe hoofdtrainer voor seizoen 2019-2020 mogen presenteren.

Dat OSM een interessante club is voor trainers, bleek ook nu uit de vele sollicitaties die we mochten ontvangen. Zoals te doen gebruikelijk heeft onze TC een shortlist gemaakt met kandidaten die ons het meest aanspraken.

In het gesprek dat de TC met Frank Aboikoni voerde was meteen helder dat hier sprake was van een enorme klik. Het advies van onze TC was dan ook helder.

Frank is iemand die het klappen van de zweep kent en die zijn sporen in het amateurvoetbal meer dan verdiend heeft. Zo heeft hij met Elinkwijk in de gloriejaren het afdelingskampioenschap in de hoofdklasse gevierd. Na AFC en Noordwijk en weer zes jaar AFC Amsterdam, werd Frank in 2004 met Huizen algeheel amateurkampioen van Nederland.

Als trainer heeft Frank de laatste tien jaar ook de nodige ervaring opgedaan. In seizoen 2008-2009 begonnen als assistent trainer van Huizen, daarna onder andere bij VVC Nieuw Vennip, Saestum en Faja Lobi KDS.

In de gesprekken die we voerden viel ons de liefhebber op, die Frank onmiskenbaar is. Daarnaast zijn gedrevenheid een groep beter te maken, zijn communicatieve vaardigheden en zijn connectie met de spelersgroep. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we met Frank een mooie samenwerking tegemoet gaan.

Vanaf deze plek willen we Frank bedanken voor het vertrouwen in OSM ’75 en wensen hem bij voorbaat veel succes.

 

Namens het (trotse) bestuur  van OSM '75

Remko Timmermans en Erwin Wildschut, voorzitters

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES