Ook jeugd brengt ideeën in tijdens informatiebijeenkomst Combi Schaats- & Skeelerbaan Henk van der Griftpark

vrijdag 01 februari 2019 12.22 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 01 februari 2019 12.35 uur | auteur: Wijkcentrum Over-Noord

Op maandag 28 januari heeft de Wijkcommissie Breukelen Noord een informatiebijeenkomst gehouden in Wijkcentrum Over-Noord om direct omwonenden van het Henk van der Griftpark te informeren over de plannen tot realisatie van een Combi Schaats- & Skeelerbaan in het park en hen de mogelijkheid te bieden vragen te stellen. (Foto: Timon Goede, Luca Leeflang, Sam Bakker en Bram Smeele delen hun skatebaan ideeën met wethouder Hetty Veneklaas, Jan Kerker (Voorzitter wijkcommissie) en Jan Tilmans (Project manager Combibaan).

Het was Henk van der Grift die bij de opening van het Henk van der Griftpark op 22 september 2018 het idee heeft geopperd het grasveld ook in de zomermaanden intensiever te gebruiken door er een skeelerbaan aan te leggen. In de wintermaanden kan deze baan onder water worden gezet om als ijsbaan dienst te doen.
De Wijkcommissie heeft zijn suggestie opgepakt en oriënterende gesprekken gevoerd met de gemeente Stichtse Vecht en andere stakeholders zoals de IJsclub Breukelen, de Sportraad en RSG Broklede, die het grasveld in de zomermaanden gebruikt voor de lessen lichamelijke opvoeding.

Projectmanager Jan Tilmans liet aan de hand van een presentatie zien welke opties er mogelijk zijn en waar eventuele knelpunten zitten. De reacties op de plannen waren onverdeeld positief. Stakeholders en omwonenden zijn voorstander van de aanleg en de laatsten droegen aandachtspunten en suggesties aan die niet alle betrekking hadden op de aanleg van de baan, maar wel op het park. Alle input die wel betrekking heeft op de aanleg van de baan zal bij het verdere proces worden betrokken. Breukelaar Jan Tilmans heeft een schat aan ervaring met de bouw en exploitatie van sportaccommodaties, zoals de Johan Cruijff ArenA.

Bij de goed bezochte bijeenkomst waren behalve omwonenden ook wethouder Hetty Veneklaas en vertegenwoordigers van de Gemeente, IJsclub Breukelen, de Sportraad, RSG Broklede aanwezig, evenals een aantal geïnteresseerde jeugdige schaatsers/skaters die hun ideeën kenbaar konden maken.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES