RTV Stichtse Vecht

Wordt deel Fujitsu kantoor getransformeerd tot studentencampus?

De gemeente Stichtse Vecht werkt samen met partijen aan de herontwikkeling van het bedrijventerrain Planetenbaan in Maarssenbroek. Een groen en eigentijds woongebied moet nieuwe leven in dit gebied blazen. Als het aan ontwikkelaar 'We Do Projects' ligt wordt de leegstand in het hoofdkantoor van Fujitsu als locatie voor een studentencampus gebruikt. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Stichtse Vecht zat een paar jaar geleden nog in de top 3 van gemeenten met percentueel de meeste kantorenleegstand. De destijds opgestelde kansenkaart kan het nationale voorbeeld worden van transformatie. Volgens een artikel op Stadszaken heeft Fujitsu vier verdiepingen in gebruik. Naast de nieuwbouw van appartementen wil de ontwikkelaar een deel van de kantoorgebouwen transformeren tot een campus met huisvesting voor Nederlandse en internationale studenten. Naar verwachting wordt de gehanteerde parkeernorm een discussiepunt. Experts stellen dat de door Stichtse Vecht gehanteerde norm niet meer van deze tijd is met een bushalte voor de deur en een NS-station in de nabijheid.

Het plan is om op de 10 hectare in totaal 1.500 woningen te bouwen. Bij het doorvoeren van de 30 % sociale huur norm is er het perspectief dat de wachtlijsten van de sociale huursector in 1x worden opgelost.