Bewoners creëren mooi en fleurig laantje in Nigtevecht

zondag 10 februari 2019 11.35 uur | laatst gewijzigd: zondag 10 februari 2019 11.40 uur | auteur: Website Kleurrijk Buiten

Het laantje tussen Vecht en Gein en Petersburg, maakte een wat verwilderde indruk. Een aantal buurtbewoners sloeg de handen ineen om hier iets mooiers van te maken. Kleurrijk Buiten heeft het voorstel van de bewoners doorgesproken en hun creatieve ideeën in een mooi plan omgezet. Het plan omvatte het weghalen of goed terugsnoeien van de huidige beplanting en het terugplaatsen van nieuwe frisse en fleurige planten. Als beplanting werd gekozen voor vlinderstruiken, hortensia's, kardinaalsmutsen, veldbiezen, spierstruiken, sneeuwballen, bereklauwen, ooievaarsbekken en bruidsbloemen.

Na akkoord van de gemeente werd onder zeer regenachtige omstandigheden de oude beplanting gerooid. Hierna werd de grond bewerkt, zodat de nieuwe beplanting in een goede voedingsbodem terecht zouden komen. Vervolgens werd op een afwisselende en creatieve wijze de nieuwe beplanting in de grond gezet. Dit gaat van de zomer een zeer kleurrijk geheel vormen. We wensen de bewoners veel plezier bij het genieten van deze vernieuwde groenstrook en tevens veel succes bij het onderhouden van deze prachtig vormgegeven plantvakken.

Steekt u ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook een kleurrijke buurt, kijk dan op www.kleurrijkbuiten.nl voor de mogelijkheden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES