VV Maarssen verzuimt afstand te nemen van Nita

maandag 11 februari 2019 07.44 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 februari 2019 07.46 uur | auteur: VV Maarssen

Er leek na ruim 70 minuten geen vuiltje aan de lucht voor VV Maarssen 1. Op dat moment leidde de koploper met 2-0 en kabbelde de boeiende maar voetballend niet beste topper tegen nummer twee Nita naar het einde. Uiteindelijk sleepten de buren uit Nieuwer ter Aa nog een gelijkspel uit het vuur. Daarmee behield Maarssen de koppositie, maar verzuimde het Nita op vier punten te zetten.

Er kon gespeeld worden op het hoofdveld en dat kwam de ambiance ten goede, want op de volgepakte tribune werd hartstochtelijk meegeleefd met de beide teams. Het veld was echter hobbelig en de wind hielp ook niet mee. Daardoor wisselden "hotseknots begonia"-voetbal en fases waarin beide ploegen wel tot verzorgd spel kwamen elkaar in een hoog tempo af. Nita had het initiatief in de eerste minuten, maar Maarssen kwam gedurende de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Dit werd beloond door de 1-O van Jasper Attevelt, nadat Wesley Suister al een keer hard in het zijnet had geschoten. Net voor rust was het weer Nita dat dicht bij de gelijkmaker was, maar een kopbal net over en een hobbelig schot op de paal zorgden toch voor de 1-0 voorsprong bij rust.
Na rust zag het publiek een dominerend VV Maarssen, zonder dat er echt veel gevaarlijke momenten ontstonden voor het doel van Nita. Toch was het Wesley van Zoolingen die attent reageerde op een voorzet van rechts, zich goed vrijdraaide en van dichtbij de 2-0 binnenschoot.
Dat doelpunt leek de wedstrijd te beslissen en tussen de 60ste minuut en de 74ste minuut gebeurde er ook bijna niets in de daarvoor vermakelijke wedstrijd. Nita leek te berusten in de nederlaag en Maarssen werd gemakzuchtig. Een vrije bal in de 74ste minuut zorgde voor nieuwe energie bij Nita, want de hoge voorzet werd eenvoudig teruggekopt voor de goal van Maarssen en met een omhaal kon Sven van Houten ongehinderd raak schieten. Nita schakelde een tandje bij en Maarssen had moeite om weer in de wedstrijd te komen. Toch leek Maarssen de overwinning uit het vuur te slepen, totdat een voorzet in buitenspelpositie leidde tot een scrimmage, die wederom slecht werd weggewerkt door de defensie van Maarssen, Jorrit Verkerk kon de rebound geheel vrijstaand binnenschieten en zo kreeg Maarssen in de 88ste minuut de deksel op de neus. In de lange blessuretijd waren beide ploegen niet meer in staat nog iets aan de stand te veranderen.

De sportieve wedstrijd eindigde hierdoor in een gelijkspel. Maarssen behield de koppositie, maar zal zich deze week nog wel achter de oren krabben. Met zoveel routine in de ploeg moet Maarssen in staat zijn om een wedstrijd "uit" te spelen. Liet men tegen Desto nog zien hoe je als team een overwinning binnensleept, tegen Nita verzuimde het team om definitief afstand te nemen van een directe concurrent.

Volgende week wacht de volgende Stichtse Vecht derby, uit bij Kockengen. Aanvang 14.30 uur.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES