Planontwikkeling Daalse Hoek afhankelijk van haalbaarheidsonderzoek dislocatie KBS De Pionier

maandag 11 februari 2019 12.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 februari 2019 11.31 uur | auteur: Robbert Oelp

De gemeente Stichtse Vecht onderzoekt of het mogelijk en haalbaar is om een deel van de leerlingen van KBS de Pionier uit Stichtse Vecht te huisvesten in het nieuwe sportpark Zuilense Vecht. Een dislocatie zou kunnen zorgen voor een betere spreiding van de leerlingen van de school. De gemeente wacht eerst de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek af voordat het verder gaat met de planontwikkeling van het project Daalse Hoek.

Onderzoek naar dislocatie
Sinds begin 2017 zijn de gemeenten Stichtse Vecht en Utrecht aan het onderzoeken of de verouderde sportparken Daalseweide, Zuilen en Elinkwijk tussen Maarssen en Zuilen kunnen worden herontwikkeld tot één samenhangend en gemeentegrens overschrijdend sportpark. Gemeente onderzoekt of het haalbaar is om in dit plan de vestiging van een dislocatie (extra locatie) van KBS de Pionier te realiseren. De extra locatie kan dan zorgen voor een betere spreiding van de leerlingen van de school. 

Daalse Hoek
In de gebiedsontwikkeling van Daalse Hoek is de voorgenomen nieuwbouw van de hoofdlocatie van KBS de Pionier onderdeel van het programma. De extra huisvesting is nodig en de gemeente is verantwoordelijk voor uitbreiding en nieuwbouw. Omdat de uitkomsten van dit onderzoek gevolgen heeft voor het programma van Daalse Hoek wordt eerst het haalbaarheidsonderzoek naar de dislocatie afgewacht. De planontwikkeling van Daalse Hoek ligt op dit moment dus stil.

Aanschaf pand
Vorige week verscheen op onze website een artikel over het voornemen van de gemeente om het antikraakpand ‘Daalsehoek’ aan te schaffen. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES