Stichtse Vecht krijgt nieuwe horecavisie

donderdag 21 februari 2019 14.25 uur | laatst gewijzigd: donderdag 21 februari 2019 13.32 uur | auteur: Robbert Oelp

Volgens de gemeente zijn er binnen de gemeentegrenzen mogelijkheden om de horeca op een aantal vlakken uit breiden. Kansen zijn er voor daghoreca, avondhoreca in de vorm van restaurants en kleinschalige overnachtingsmogelijkheden. Er is geen ruimte voor uitbreiding voor (uitgaans)cafés. De nieuwe horecavisie van de gemeente houdt daar rekening mee. Deze visie is totstandgekomen met ondernemers en inwoners.

Wethouder Jeroen Willem Klomps: “Onze gemeente kent een grote diversiteit aan kernen met ieder hun eigen identiteit en waarden. Daarom zijn we met ondernemers en inwoners van Stichtse Vecht in gesprek gegaan. De reacties zijn waar het wenselijk was, verwerkt in de visie. Om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze kernen te behouden, gaan we voor passende kwaliteit en niet voor kwantiteit. Naar de toekomst toe is er continue aandacht en ruimte nodig voor innovatie en verbetering van het al bestaande aanbod inclusief een (beperkte) uitbreiding.”

Kansen voor daghoreca, avondhoreca en kleinschalige overnachtingsmogelijkheden
De komende jaren zal de recreatiedruk vanuit de omliggende grote steden op Stichtse Vecht toenemen. De vraag naar horecagelegenheden zal hierdoor ook groeien. Hierdoor is er ruimte voor meer daghoreca zoals verkoop van koffie, broodjes, lunch en ijs/chocolade. Dit is een goede aanvulling op het huidige aanbod en zorgt overdag voor meer reuring. De toename van kleinschalige (seizoensgebonden) horecagelegenheden zal ook tot de mogelijkheden behoren.

Geen groei cafés
Op basis van de trends voorziet Stichtse Vecht geen groei voor(uitgaans)cafés. Wel zijn er uitbreidingsmogelijkheden voor restaurants/ eetcafés die overdag en 's avonds open zijn. Ook worden er mogelijkheden gezien om terrassen te verruimen, bijvoorbeeld een bankje aan de gevel bij een winkel. Tenslotte is er plek voor kleinschalige gezellige pensions/ B&B, passend bij de cultuurhistorische kernen. En wellicht nog één groter hotel langs de A2/rondweg Utrecht.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES