Diamanten bruidspaar Hopman-ter Beek uit Maarssen-dorp

maandag 25 februari 2019 12.33 uur | laatst gewijzigd: maandag 25 februari 2019 13.14 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Jan en Rie Hopman-ter Beek vierden maandag 25 februari hun 60 jarig huwelijk. Ze genoten heel erg van het bezoekje dat burgemeester Yvonne van Mastrigt hen bracht. De burgemeester kwam niet met lege handen, maar met een prachtig boeket bloemen.

Jan Hopman werd geboren in Diemen en Rie ter Beek zag in Amsterdam het levenslicht. Niet zo ver bij elkaar uit de buurt, want de boerderij van vader ter Beek lag aan de Kruislaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer. 'Op zondag konden we de mensen horen juichen als Ajax speelde', weet Rie Hopman nog. Het paar was een jaar of 15 - 16 toen ze elkaar op catechisatie leerde kennen. Ze waren 7 jaar verloofd en trouwden in 1959. Het bruidspaar weet niet meer of toen het net zulk mooi weer was als op de dag van hun diamanten huwelijk. In hun herinnerig was het een stuk kouder.

Het bruidspaar heeft 2 dochters en 3 zoons,15 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen waar ze stuk voor stuk erg trots op zijn.

Jan Hopman is altijd melkveehouder geweest. Hij startte op de boerderij van zijn vader in Diemen. Twaalfenhalf jaar later ging het gezin naar Oud-Maarsseveen waar ze op de Heuvellaan een boerderij hadden. In 1993 heeft een zoon het bedrijf overgenomen. Het bedrijf is inmiddels al weer een tijd geleden verkocht. Het bruidspaar woont nu in Maarssen-dorp en heeft het daar enorm naar de zin. Het bruidspaar ging nooit met vakantie. Dat kon niet met een veehoudersbedrijf en eerlijk gezegd miste Jan Hopman het ook niet. Wel gingen ze dagjes uit.

Rie Hopman heeft 8 jaar geleden een hersenbloeding gehad en verbleef anderhalf jaar in Snavelenburg om te revalideren. Ze is nu weer thuis en met de nodige thuiszorg en de mantelzorg van haar man weet ze zich te redden.

Het bruidspaar heeft een mooie tuin om het huis heen en Jan Hopman is graag in zijn tuin bezig. Zijn vrouw heeft een tablet en dat is haar connectie met de hele wereld. Met een kleinkind in Liverpool en eentje in Zuid Afrika houdt ze online contact. Verder volgt ze het nieuws op internet, verstuurt ze e-mails en speelt ze rummicub, zowel tegen de tablet als tegen vriendinnen die bij haar op bezoek komen.

Op de televisie kijk Jan Hopman graag naar het nieuws en naar spelletjesprogramma's zoals '2 voor 12' en 'Per seconde wijzer'. Zijn vrouw Rie luistert luistert vooral naar Christelijke muziek. Als ze na het burgemeestersbezoek nog even napraten met de verslaggever van RTV Stichtse Vecht, vertellen ze dat ze elke zaterdagavond na het journaal overschakelen naar de 'Geheime zender' van Freddy van de Velde op RTV Stichtse Vecht. Wat zouden ze het leuk vinden als Freddy komende zaterdag een mooi plaatje voor ze draait.

Afgelopen zaterdag heeft het bruidspaar feest gevierd. Ze vierden niet alleen hun 60 jarig huwelijk, maar ook de 85e verjaardag van Rie. De tablet wordt geopend en een trotse overoma laat een foto zien waar ze met haar achterkleinkinderen op staat.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES