RTV Stichtse Vecht

Weghalen bomen grondwal Bloemstede en Boomstede

Op maandag 4 maart 2019 start de gemeente met het verwijderen van bomen op de grondwal langs de Floraweg en Burgemeester Waverijnweg, ter hoogte van de wijken Bloemstede en Boomstede. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Werkzaamheden vanaf 4 maart
De gemeente heeft het gebruik van de grond achter de grondwal met de bewoners geregeld. De bewoners hebben al langere tijd overlast van de bomen. Om die reden zijn er bij het regelen van het grondgebruik aanvullende afspraken gemaakt.  Maandag 4 maart starten de werkzaamheden langs de grondwal bij Bloemstede en Boomstede. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 8 maart afgerond. Daar waar de werkzaamheden plaatsvinden wordt de weg versmald naar één rijbaan. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer langs de werkzaamheden te begeleiden. Enige mate van overlast is onvermijdelijk, maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken.

Overlast bomen op de grondwal
Al geruime tijd is er sprake van overlast door enkele bomen op de grondwal. In het verleden is hier bosplantsoen aangeplant. Ook is er sprake van bomen die te snel te groot zijn geworden. Met de kennis van nu zouden er andere keuzes zijn gemaakt. Daarnaast kan de gemeente ook niet goed onderhoud uitvoeren aan het bosplantsoen op de wal. Zeker bij Boomstede en Bloemstede is dat een probleem omdat we niet goed achter het geluidsscherm kunnen komen. Door de geplande actie uit te voeren pakken we overlastgevende bomen aan, dunnen we bomen en geven we een aantal bomen de kans zich los van elkaar verder te ontwikkelen.