IN EEN FORT LUISTEREN NAAR DRIEHONDERDJAAR OUDE VIOLEN, HARP EN CONTRABAS

maandag 04 maart 2019 12.26 uur | laatst gewijzigd: maandag 04 maart 2019 12.34 uur | auteur: PB Natuurmonumenten
Foto: marco borggreve

Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen, gecombineerd met een rondleiding door de boswachter. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het ‘NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten’ op 5, 6 en 7 april. In Fort Nieuwersluis zullen tijdens vier concerten de klanken van violen, harp en contrabas te horen zijn.

Op 23 locaties door heel Nederland vinden op 5, 6 en 7 april 2019 ruim 70 concerten plaats. Zittend op een hooibaal in een schaapskooi, op een bankje in een munitiekelder of op antieke stoelen in een luxueuze kasteelzaal luisteren bezoekers naar oeroude én ultranieuwe instrumenten. Concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gecombineerd met een rondleiding door het gebied of het gebouw. 

Topmusici in Fort Nieuwersluis
Midden in Nieuwersluis ligt het eeuwenoude Fort Nieuwersluis. Maak kennis het met torenfort, de bomvrije kazerne en de voormalige commandopost van de Bescherming Bevolking! Onder begeleiding van een fortengids kunnen de bezoekers, vóór het concert, een kijkje nemen in dit imposante gebouw. In één van de soldatenverblijven kunnen zij op 6 en 7 april luisteren naar de klassieke klanken van verschillende ensembles. Kijk voor meer informatie en het reserveren van tickets op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziek. 

Bijzondere muziekinstrumenten

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land.” Zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF. “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren.”

 

Over natuurmonumenten en Cultureel erfgoed

Natuurmonumenten beschermt ruim honderdduizend hectare natuur. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt 2600 cultuurhistorische bouwwerken, die nu de omlijsting vormen van deze eenmalige concerten. De concerten vinden plaats in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen, maar ook een voormalige kluizenaarswoning zijn dit weekend mini-concertzalen. De samenwerking met NMF is een fantastische manier om muziekliefhebbers kennis te laten maken met al die mooie plekken.” 

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES