Lezing Sterke vrouwen in de Vechtstreek bij Kasteel Loenersloot

woensdag 06 maart 2019 13.41 uur | laatst gewijzigd: woensdag 06 maart 2019 13.45 uur | auteur: Utrechts Landschap

Sterke vrouwen zijn ‘in’! Het afgelopen jaar waren er meerdere tentoonstellingen met bijbehorende publicaties over het onderwerp ‘vrouwen’, waardoor een nieuw licht werd geschenen op de geschiedenis, waarin vooral mannen domineren. Ook de Vechtstreek kende haar sterke vrouwen. De bekendste zijn misschien wel Belle van Zuylen, Magdalena Poulle of Agnes Block. En zeker ook barones Madzy Martini Buys, die op Kasteel Loenersloot woonde. (foto: Trudelies de Graaf). De lezing wordt gehouden op dinsdag 9 april.

Op dinsdag 9 april geeft kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee een lezing over deze vrouwen in dat prachtige Slot aan de Rijksstraatweg in het dorp Loenersloot. Over zelfstandige vrouwen die hun eigen pad volgden in een tijd dat dit niet gebruikelijk was. En die hun tijd dus vaak vooruit waren, die een hang naar kennis hadden en hun sporen hebben nagelaten in woord, beeld en klank. In de Vechtstreek woonden en wonen veel invloedrijke vrouwen die hun stempel drukten op de maatschappij, op cultureel, intellectueel, botanisch, politiek, agrarisch of creatief gebied. 

Beginnend in de 14de eeuw en in chronologische volgorde doorgaand tot de dag van vandaag wordt in deze lezing naast de ontwikkeling van de positie van de vrouw tegelijkertijd ook de ontwikkeling van de Vechtstreek belicht.

U kunt voor de lezing reserveren via www.utrechtslandschap.nl. (zie bij excursies en activiteiten de agenda) Beschermers betalen € 7,50, niet-leden van Utrechts Landschap € 8,50. De lezing begint om 20 uur en duurt ruim een uur. Vooraf en na afloop kunt u een hapje / drankje nuttigen.  De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Voor (gratis) parkeren is op een kleine 10 minuten lopen van het kasteel een speciale parkeerplaats, aangegeven met lichtgroene borden beschikbaar. Medewerkers wijzen u tevens de weg!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES